Yalova 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15.07.2017 - 12:25 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

YALOVA (AA) - Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Yılmaz, mesajında, Türk milletinin tarihinde 1071, 1299, 1453, 1923 tarihlerinin dönüm noktası olduğu gibi, 15 Temmuz 2016'nın da dönüm noktası olduğunu belirtti.

15 Temmuz'un takvim yaprağında herhangi bir tarih olmadığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti.

"15 Temmuz, ülkemizin ve aziz milletimizin, sırtından vurulduğu çetin günün adıdır. O gece bir tarafta milletin tankını millete doğrultan hainler, diğer tarafta da tankları durduran aziz milletimiz vardı. O gece bir tarafta ruhunu ve vatanını 1 dolara satan alçaklar, diğer tarafta ise 'Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diye haykıran vatan aşıkları vardı. Bir tarafta çıkarları için ölüm kusanlar, diğer tarafta istiklali ve istikbali uğruna şehadet için ölüme koşanlar vardı. 15 Temmuz gecesi ne kadar şer bir gece olarak başladıysa, 16 Temmuz sabahı o kadar hayırlı bir gün olarak ülkemizin üzerine doğmuştur."

Haberin Devamı

O gece "Halkın üzerinde güç tanımadım" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletini, ülkesini, vatanını seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasiyi sahiplenmeye çağırdığını anımsatan Yılmaz, dilinde tekbir, göğsünde iman, elinde bayrakla meydanlara inen millet sayesinde hain kalkışmanın bertaraf edildiğini aktardı.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"İstikbal, Anadolu bozkırlarında Ömer Hali·sdemi·r gibi şeref timsali askerler yetiştiren babalarındır. İstikbal, 'Bir bacak nedir ki vatan için feda olsun’ diyen gazilerimizindir. İstikbal, bir yıllık hasadını, çocuklarının rızkını ülkesi için gözünü kırpmadan ateşe veren çiftçilerindir. İstikbal, 29 gün boyunca vatan için, iradesi için, bağımsızlığı ve geleceği için nöbet tutan tüm Türkiye’nindir. 15 Temmuz 2016 gecesinin, TBMM'nin tarihinde de ayrı ve özel bir yeri olacaktır. Milletvekillerimizin ölümü göze alarak milli iradeye sahip çıkmasıyla Meclisimiz ikinci defa gazilik payesini hak etmiştir. Nasıl ki açılışından 97 yıl sonra TBMM'nin Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlığını unutmuyor ve unutturmuyorsak, ikinci kez gazi olan Meclisimizin 15 Temmuz kahramanlığını da asırlar boyu unutmayacağız, unutturmayacağız."

Haberin Devamı

Sevgili Gençler;

Türkiye’nin bir daha 15 Temmuz gibi felaketlere uğramaması için en büyük görev siz gençlerimize düşüyor. İki şeye aynı anda sahip çıkmak mecburiyetindesiniz. Birincisi; inancımıza, tarihimize, medeniyetimize, kültürümüze; İkincisi ise; ülkemize, milletimize, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmaktır.

Değerli Yalovalı Hemşehrilerim,

Aziz Milletimiz, inancı, bayrağı, ülkesi, geleceği için gerektiğinde ölümün üzerine koşarak gidebileceğini 15 Temmuz’da tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bizim milletimizin ölüme bakışı öyle başkaları gibi değildir. Bizim kültürümüzde şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak ifade edilir. Aziz Milletimiz o gece iki güzelden hangisi olursa onu arzulayarak sokakları, meydanları doldurdular. Bilinmelidir ki o gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar.

Haberin Devamı

O karanlık gecede ülkemizin her ilinde olduğu gibi Yalova’mızda da tüm farklılıkları bir kenara bırakarak kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle 7’den 77’ye tüm halkımızla birlikte ilk andan itibaren meydanları dolduran, 29 gün boyunca meydanları asla boş bırakmayan çok Kıymetli Yalovalı Hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin tüm renkleriyle, bağımsızlığına ve geleceğine yönelik atılan bu adımlar, vatanımıza sahip çıkmanın ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze almaları gereken bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu manzara Türkiye’nin 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün birinci Yıldönümünde, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen, bu uğurda canı pahasına mücadele eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Kahraman Gazilerimize ve Aziz Milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Yazarlar