Ankara 15 Temmuz Gazileri Sergi Açtı

15 Temmuz Gazileri Sergi Açtı

24.05.2017 - 15:14 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Gazileri Sergi Açtı

ANKARA (AA) - Kahramankazan Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışını 15 Temmuz Gazileri açtı.

Haberin Devamı

Halk Eğitim Merkez binasında düzenlenen serginin açılışına, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz ve Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Derneği üyeleri katıldı.

Davetliler, daha sonra sergilenen ürünleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında kurs öğretmenlerinden bilgi aldı. Halk eğitim kurslarına bir yıl boyunca katılan bayanların el emeği, göz nuru ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Toplantı salonunda başlayan açılış töreninde işaret dili sınıfı kursiyerleri İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu. Şehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de yöresel halk oyunlarınan örnekler sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Kahramankazan'da 150 kurs açıldığını, bu kurslara da yaklaşık 4 bin 500 kursiyerin katıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Kalender, "Bizim kadınlarımız evinde çocuğuna bakar, tarlada çiftçilik yapar ama söz konusu vatan olunca da asla geri durmaz. Bunun en güzel örneğini Kahramankazan'da 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde erkeğiyle omuz omuza verdiği mücadelede gördük. Şimdi burada aynı hanımların el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan serginin açılışını yapmak bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır.'' dedi.

Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sinan Coşkun da 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Hava Üssü önünde birlikte mücadele verdikleri hanım kardeşlerine destek olmak, her zaman yanlarında olduklarını göstermek için sergi açılışına katıldıklarını söyledi.

Maraş işinden rölyeflere, dikiş nakıştan ahşap boyamaya kadar çok sayıda eserin yer aldığı sergi 3 gün süreyle gezilebilecek.

Yazarlar