Amasya 15 Temmuz Gazisi İşcan, Hastanede Başından Geçenleri Anlattı

15 Temmuz Gazisi İşcan, Hastanede Başından Geçenleri Anlattı

14.12.2016 - 09:30 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Gazisi İşcan, Hastanede Başından Geçenleri Anlattı

15 Temmuz Gazisi Gökhan İşcan, kaldırıldığı hastanede şehitlerin arasına bırakıldıktan bir süre sonra geçirdiği nöbet sonucu yaşadığı fark edilip hayata tutunduğu anları anlattı.
Amasya Üniversitesi Akil Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Tam Bağımsızlık Mücadelesi’ adlı programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz girişimi gecesinde FETÖ’cü teröristlerin sonradan ismi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne dönüştürülen Boğaziçi Köprüsü’nü tanklarla tutup millete kurşun yağdırdığı anlarda ağır yaralanıp götürüldüğü hastanede başından geçenleri paylaşan 27 yaşındaki Gökhan İşcan, “4 ay hastanede yattım. 5 ameliyat geçirdim. Durumum çok ağırmış. Çok kan kaybetmişim. Oradaki şehitleri bir odaya bırakmışlar. Beni de o odaya bırakmışlar. Ardından ben nöbet geçirmişim. Sara nöbeti gibi bir nöbet geçirmişim. Yandaki hastanenin doktorları o anda yardıma geliyor. Başka bir şehidi bırakırken beni titrerken görüyorlar. Sonra yaşadığımı fark ediyorlar” dedi.
Gözünü açan doktorun "Elimi takip et" sözünü hatırladığını aktaran Gökhan İşcan, “Nöbet geçirmeseydim büyük ihtimal fark edilmeyecektim. Şahadet nasip olmadı. Rabbim gazilik nasip etti” diye konuştu.
Kendisiyle birlikte 3 yaralıyı hastaneye götüren ambulansın yolda kaza yaptığını, iki kez damar değişim ameliyatı olup bacağına platin takılması gibi bir dizi cerrahi müdahaleden geçtiğine değinerek doktorların kendisine "15 Temmuz’u ikinci bir doğum günü olarak kabul edebilirsin" dediklerini anımsatan İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu İşcan, “Vatanım bu olaydan sonra eskisinden daha güçlü. Aramızdaki pisliklerden büyük bir temizlik yaptık. Daha da güçlendik, güçleneceğiz de. Ben de eskisinden daha güçlüyüm. Daha da güçlü olacağım” şeklinde konuştu.
Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi İsa Çolaker’in üstlendiği ve eğitimci-yazar Rahim Türk’ün da konuşma yaptığı programda 15 Temmuz gecesi boyunca mücadele edip sabah saatlerinde vurulduğu anları hatırlatan gazi Yusuf Ak da, 15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmaması gerektiğini belirterek, “Benim kafamda 3 tane hain köpeklerin mermisi var. Kafamda madalya olarak saklayacağım. Ben bunları madalyaya çevirdim” ifadelerini kullandı.
Kur’an-ı Kerim ve sala okunup, 15 Temmuz gecesi yaşananların izletildiği programın sonunda Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemal Polat tarafından konuşmacılara adlarına dikilen fidanların koordinatlarını gösteren belgeler verildi.