Ege 15 Temmuz şehitleri için zirveye çıktılar

15 Temmuz şehitleri için zirveye çıktılar

24.02.2017 - 04:54 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz şehitleri için zirveye çıktılar

İzmir’de dağcılık sporuyla ilgilenen Dilaver Kişili ile Çetin Bayram, Amerika kıtasının en yüksek zirvesi olan Arjantin’deki Ant Dağı’na tırmanarak Demokrasi Şehitleri’nin adının yazılı olduğu levha bıraktı

Haberin Devamı

Ant dağı zirvesi

İzmirli Dağcılar Dilaver Kişili ile Çetin Bayram, Amerika Kıtası’nın en yüksek dağı olan Arjantin’deki Ant Dağı’na tırmanarak zirveye Başbakan Binali Yıldırım’dan aldıkları 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin adının yazılı olduğu levhayı bıraktı.

HATIRA TAŞI

Sporcular, dağın zirvesinden aldıkları bir taşı da hatıra olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek üzere getirdi. Kişili ve Bayram, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’la birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek, hatıra olarak getirdikleri taşı hediye etti.

HOTAR’A ÖZEL TEŞEKKÜR

DİLAVER Kirişli, 27 gün süren tırmanış ile ilgili şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız, şehitlerimizin adını yaşattığımız için teşekkür etti. Önümüzdeki 15 Temmuz’un yıl dönümünde de Avrupa’nın en yüksek dağının zirvesinde şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız. Projenin asıl sahibi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’dır. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.