Gündem 1500 polisle şafak operasyonu

1500 polisle şafak operasyonu

27.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okmeydanı’nda Uğur Kurt’un öldürüldüğü günden beri süren eylemler nedeniyle semte dün sabah güneş doğmadan operasyon düzenlendi. 1500 polisin katıldığı operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

1500 polisle şafak operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, günlerdir olayların yaşandığı Okmeydanı’nda eylemlere karıştıkları iddia edilen kişilere karşı operasyon başlattı.
Ekipler, dün sabah saat 05.00 sıralarında Okmeydanı başta olmak üzere Gazi Mahallesi, Alibeyköy ve Sancaktepe’de belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Okmeydanı ara sokaklarına çok sayıda çevik kuvvet polislerince ablukaya alındı; özel harekât polisleri, ‘akrep’ denilen zırhlı araçlar, TOMA’lar ve polis helikopteri operasyona destek verdi.
Korsan gösteri düzenledikleri, polise bilye ve motolof kokteyli attığı iddia edilen 32 kişi operasyonda gözaltına alındı. Polis, baskınlarda iki el yapımı bomba, 3 tabanca, 2 av tüfeği ve çok sayıda kullanıma hazır molotof kokteyli, metal sapanlar ele geçirildiğini açıkladı.
Parmaklıkları kestiler
Okmeydanı Cemevi’nin de bulunduğu Piyale Paşa Mahallesi’nde bir binaya girmek isteyen çelik yelekli ve başlıklı polis ekipleri, 4 katlı binanın girişindeki çelik kapıyı kıramayınca itfaiye merdiveniyle ulaştıkları üst katlardaki demir parmaklıkları keserek eve girdi. Okmeydanı’ndaki DHKP-C örgütünün “Gençlik Federasyonu” binasına baskın sırasında şüphelilerden bazılarının bir odada bilgisayar ve bazı belgeleri yaktığı öne sürüldü.
Okmeydanı’nda Cinayet Büro Amiri Cihat Kayaer’e saldıranların da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu da iddia edildi.

Haberin Devamı

Vali’den ziyaret

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, geçen perşembe günü Okmeydanı’nda çıkan olaylarda molotofkokteyli atılan zırhlı araçta yaralanan polis memurunu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi’nde ziyaret etti.