Trabzon 16. Tonya Tereyağı Kültür Ve Sanat Festivali

16. Tonya Tereyağı Kültür Ve Sanat Festivali

21.08.2017 - 15:23 | Son Güncellenme:

Tonya Belediye Başkanı Beşel: "Amacımız Osmanlı Salnamelerine konu olan kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile övülen Tonya tereyağını tanıtmak, sevgiye, kardeşliğe, kültüre ve sanata artı değer kazandırmak"

16. Tonya Tereyağı Kültür Ve Sanat Festivali

TRABZON (AA ) - Trabzon'un Tonya ilçesinde 26-27 Ağustos'ta yapılacak "16. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali" hazırlıkları devam ediyor.

Haberin Devamı

Tonya Kaymakamı Halit Mengi, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve festival tertip komitesi üyeleri, Tonyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde, etkiliğe ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Başkan Beşel, yaptığı konuşmada, amaçlarının Osmanlı Salnamelerine konu olan kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile övülen Tonya tereyağını tanıtmak, sevgiye, kardeşliğe, kültüre ve sanata artı değer kazandırmak olduğunu söyledi.

Tonya tereyağının üstün özelliğinin hayvanların beslendiği bitki örtüsünün tür, çeşitlilik ve kalitesinin yansıdığı sütten, hiçbir katkı maddesi katılmadan üretilmesi olduğunu dile getiren Beşel, şunları kaydetti:

"1888 tarihli Osmanlı Salnamesi kayıtları ve 2017 yılı birincilik ödülü birlikte değerlendirildiğinde Tonya tereyağının nevi şahsına münhasır, Türkiye'nin en iyi tereyağı olduğunu ifade etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu mutluluğu halkımızla paylaşmak, Tonya ilçemize has bu değerlerimizle kültür ve sanat değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımız davetlidir."

Haberin Devamı

Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festivalde, yöresel sanatçılar da sahne alacak.

Yazarlar