Gündem 17 Nisan’da herkese kitap

17 Nisan’da herkese kitap

07.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap’ mottosuyla yola çıkan Herkese Kitap Vakfı, bu yıl ilk kez 17 Nisan Pazar günü yapılacak etkinlikte herkesin birbirine kitap hediye etmesinde öncü olacak

17 Nisan’da  herkese kitap

Türkiye’de kitap okumayı özendirmek, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve ülkenin her noktasındaki okurun kitaba eşit şartlarda ulaşmasını sağlamak amacıyla üç yıl önce kuruldu Herkese Kitap Vakfı. Vakıf, dün yapılan bir basın toplantısıyla yeni projesini duyurdu.

Nisanın 3’üncü pazarı
Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, Yönetim Kurulu Üyeleri Burcu Hanif, Yosun Güreli, Seda Yargıcı Arbatlı, Simla Türker Bayazıt ve Neşe Erberk, her yıl nisan ayının üçüncü pazar gününün Herkese Kitap Vakfı tarafından ‘Kitap Hediye Günü’ olarak belirlendiğini açıkladı.

‘Benden sana’ sloganıyla
‘Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap’ mottosuyla yola çıkan Herkese Kitap Vakfı, bu yıl ilk kez 17 Nisan Pazar günü yapılacak etkinlikte herkesin birbirine kitap hediye etmesinde öncü olacak. Sosyal medya üzerinden ünlü oyuncu ve sunucular tarafından da desteklenen proje, 17 Nisan’da Sütlüce Miniatürk ve Alkent Sanatçılar Parkı’nda yapılacak çeşitli aktivitelerle bir kitap şenliğine dönüştürülecek. Şenlikte, yanında kitap getirenler “Benden sana” sloganını kullanarak birbirlerine kitap hediye edecek. Etkinlik alanındaki okurların her biri bu değiş tokuşla ‘okuyacak’ yeni kitaplara kavuşacak.

Sosyal medyada ‘#bendensana’ hashtag’ini kullanan vakfın toplantısına Ayşe Kulin, Ozan Güven, Ali Aksöz ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal de katıldılar.

‘Daha çok insana ulaşmak istiyoruz’
Milliyet gazetesine konuşan yönetim kurulu üyelerinden Simla Türker Bayazıt, proje ile ilgili şunları söyledi: “Kitap Hediye Günü’nün bu yıldan itibaren geleneksel olarak kutlanmasını amaçlıyoruz. Okuyan Türkiye için daha çok projelerimiz olacak. Kapımız herkese açık, çalışma arkadaşlarımızı daha da genişletmek ve daha çok insana ulaşmak istiyoruz. En büyük hayalimiz, daha çok okuyan bir Türkiye. Projelerimizle birlikte Türkiye’deki okuma oranlarını üç katına çıkarmış olmayı çok istiyoruz.” Vakfın yönetim kurulu üyelerinden Burcu Hanif ise, proje liderlerinin ilk günden bu yana büyük özverilerle çalıştığını söyledi ve şunları ekledi: “Kamuoyundan da çok destek aldık. Sanatçılar ve fikir önderleri de dahil buna. Herkes projenin yaygınlaşması için elinden geldiğince destek oldu. Umarım Türkiye’ye ve dünyaya böyle bir gün armağan etmiş oluruz.”

Yazarlar