Dünya 18. Cadde'ye şok! 4 üyesi yakalandı

18. Cadde'ye şok! 4 üyesi yakalandı

09.02.2017 - 12:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın en kanlı çetelerinden biri olan Orta Amerika’da faaliyet gösteren 18. Cadde çetesinin 4 üyesi El Salvador’da yakalandı. Çete üyeleri güvenlik güçleri tarafından basın karşısına çıkarılarak tüm dünyaya deşifre edildi.

18. Caddeye şok 4 üyesi yakalandı

Orta Amerika ülkesi El Salvador’da dünyanın en tehlikeli sokak çetelerinden biri olarak bilinen 18. Cadde çetesinin 4 üyesi yakalandı. Çete üyeleri sıkı güvenlik tedbirleri altında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Ancak öncesinde çete üyeleri basın mensuplarına gösterilerek kimlikleri de afişe edildi. 18. Sokak çetesinin üyeleri soygun ve çeşitli yasa dışı ögelerin ticaretini yapmaktan suçlanıyor.

Özellikle Orta Amerika başta olmak üzere Batı ve Güney Amerika ile ABDnin Los Angeles eyaletinde etkin olan çetenin faaliyet alanları da uyuşturucu ve silah ticareti, soygun, şantaj, cinayet, tetikçilik, kadın pazarlama…

Kökeni 1960’lı yıllara dayanan çetenin 50 bini Orta Amerika’da 15 bin kadar da 10 yabancı ülkede olmak üzere 65 bin üyesi olduğu biliniyor. Uzmanlara göre, dünyanın en kanlı çeteleri arasınd ayer alan 18. Cadde Çetesi Los Angeles bölgesindeki en büyük çete...