Bilecik 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18.03.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler İl Temsilciliğince ''Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma'' bisiklet turu ve zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bisikletliler Derneği Bilecik İl Temsilcisi Hakan Yavuz, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünü millet olarak büyük bir onur ve gururla kutladıklarını söyledi.

Bisikletlilerle yaklaşık 5 kilometrelik turun ardından şehitliğe çelenk bırakacaklarını belirten Yavuz, ''Şehitlik ziyaretinin ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelip, 'Elleri Kınalı Anaların Kınalı Kuzularından Mektuplar' kitabını okuyacağız.'' dedi.

Turun startını, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal verdi.

Haberin Devamı

Vali Büyükakın ve Başkan Yağcı, Yavuz'a ve bisikletlilere Türk bayrağı hediye etti.

- Zeytin Dalı Şehitleri Hatıra Ormanı'nda zeytin fidan dikimi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Bilecik-Sakarya karayolunun Tüneller mevkisine Vali Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Tuğgeneral Yücel, Belediye Başkanı Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay İnce, İl Emniyet Müdürü Namal ile şehit aileleri ve gaziler, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan alana 400 zeytin fidanını dikti.

Dikimin ardından zeytin fidanlarına şehitlerin künyeleri takıldı.

Yazarlar