Erzincan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18.03.2018 - 14:19 | Son Güncellenme:

.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Üzümlü Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardından Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Halil Durdu Alcan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Alcan, konuşmasında, "Vatan toprağını paha biçilmez ve mübarek kılan şehitlerimizin kahramanlıkları sayesinde uğruna büyük bedeller ödediğimiz, bayraklaşan vatan toprakları için canlarını feda ederek rütbe ve payelerin en büyüğüne erişen aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz." dedi.

Alcan, şunları kaydetti:

"Özellikle son dönemde teröre karşı verdiğimiz zorlu mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımızı, polislerimizi, güvenlik korucularımızı, diğer kamu görevlilerimizi, terör şehidi tüm vatandaşlarımızı ihanete ve aldanmışlığa dur diyen 15 Temmuz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından tören son buldu.