Ankara 19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü

19.10.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

19 Ekim Muhtarlar Günü

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ezine, Eceabat, Biga, Ayvacık ve Lapseki ilçelerinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Ezine ilçesindeki tören Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Köy İdareleri ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Erişken'in konuşmasıyla devam etti.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Alper Pasinli, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Eren, İlçe Müftüsü Ali Üney, Nüfus Müdürü Derya Karaca, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hülya Güler, İlçe Özel İdare Müdürü Recep Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Simay Kılıç ve muhtarlar katıldı.

Başkan Erişken ve yönetim kurulu üyeleri, törenin ardından Kaymakam Ali İkram Tuna'yı ziyaret etti.

- Eceabat

Eceabat'ta 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla düzenlenen törende, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Haberin Devamı

Buradaki törenin ardından muhtarlar, Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ardından Sabancı Öğretmenevinde düzenlenen yemekte bir araya gelen muhtarlar çalışmaları ve sorunlarını Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz'a iletti.

Kaymakam Adayı Ömer Ahmet Özdemir'in de katıldığı gün hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

- Biga

Biga'da hükümet meydanında düzenlenen törene, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Dernek Başkanı Ferah, "Muhtarlık müessesesi kültümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir." dedi.

- Ayvacık

Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkında düzenlenen törende, ilçedeki ve köylerdeki muhtarlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Cahit Dermenci tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Dermenci, törende yaptığı konuşmada, "Bugün muhtarlar günü olarak kutlanmasında emeği geçen devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Yurdumuzda 1830'lara dayanan tarihiyle seçilerek görev alan ilk kamu görevlisi muhtarlığın olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu günümüzden dolayı tüm muhtar arkadaşlarımı kutlarım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Lapseki

Lapseki'deki tören kapsamında Lapseki Muhtarlar Derneği Başka Seyfettin Turan ve beraberindeki heyet Kaymakam Tahir Şahin'i ziyaret etti.

Buradan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ı ziyaret eden heyete Başkan Yılmaz tarafından günün anısına plaket verildi.

Törenler, Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki çelenk sunma programı ile devam etti.