Gündem 19 ilde okullar tatil

19 ilde okullar tatil

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildiğini sosyal medya hesabı Twitter’dan duyurdu.

19 ilde okullar tatil

Öte yandan kar yağışı nedeniyle bugün Kocaeli, Bursa, Yalova, Nevşehir, Edirne, Tekirdağ, Kastamonu, Tokat, Kırklareli, Çanakkale, Zonguldak, Konya, Samsun, Amasya, Çorum, Sakarya, Niğde ve Bolu’da eğitime 1 gün ara verildi. Sinop, Çankırı, Manisa, Yozgat, Kırşehir, Ordu ve Bilecik’in ise bazı ilçelerinde okullar tatil edildi.

Hissedilen eksi 20

İstanbul’da kar yağışı pazar günü aralıklarla devam ederken, hava sıcaklığı -3 dereceye kadar düştü. Hissedilen sıcaklık ise eksi 20 derece oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, bugün hissedilen sıcaklık da -17 derece olacak. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Edirne’de ise Tunca Nehri, Van’ın Muradiye ilçesinde şelale dondu.

- İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan TEM ve D-100’ün Bolu Dağı kesiminde Karayolları 4’üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 84 porsonel, 21 kar küreme aracıyla çalışıyor.

13 saat mahsur kaldılar
- Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Edirne’de süs havuzlarının yanı sıra Tunca Nehri’nin yüzeyi buz tuttu.

- Ordulu Yılmaz Biçer (75) ile eşi Saniye Biçer (72), Kırklareli’nin Demirköy ilçesinin Yiğitbaşı köyünde yaşayan kızlarını ziyarete giderken kar fırtınası nedeniyle 5 saat mahsur kaldı. AFAD ekiplerinden yardım isteyen çift yaklaşık 8 saatlik bir çalışmayla kurtardı.

- Sıcaklığın sıfırın altında 15 derece olduğu Uludağ’daki kar kalınlığı ise 2 metre 60 santimetreye yükseldi.