Gündem 19’luk firariler!

19’luk firariler!

07.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkisi de cinayet zanlısı olarak aranan maddi olarak güçlü ailelerin 19 yaşındaki şüpheliler aylardır kayıp. Ortak özellikleriyse maddi bakımdan güçlü olmaları

19’luk firariler

Yaşları henüz 19 olmasına rağmen aylardır adaletten kaçan 2 şüpheli için ölenlerin yakınları yakalama kararlarının bir an uygulanmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Lise öğrencisi Ömer Fatih Öztürkler, 8 Şubat’ta Ataköy’de “Yan bakma” kavgasında bıçaklanarak öldürüldü. Kadıköy Bağdat Caddesi’nde ise 11 Temmuz günü aşırı hız yapan lüks bir araç, kaldırımda çiçek tezgahı bulunan 34 yaşındaki Mehmet Emin Kaya’yı ezdi.

Yaşamlarını yitiren Öztürkler ve Kaya’nın ortak noktaları ölümlerine neden olan şüphelilerin her ikisinin de 19 yaşında olmaları ve aradan geçen süreye rağmen yakalanamamaları.

‘Adaletten kaçıyorlar’

Lise öğrencisi Öztürkler’in öldüğü cinayete ilişkin Ataköy Konakları’ndaki bir kapıcının oğlu tutuklanırken, sitede yaşayan Zülfükar ailesinin oğlu 19 yaşındaki Mert Zülfükar ise o tarihten bu yana aranıyor. Kaya’ya çarpıp kayıplara karışan Murathan Öztürk, ise ailesinin ‘Psikolojisi bozuldu, tedavisi tamamlanınca teslim olacak’ açıklamasına rağmen 59 gündür kayıp. Yakınlarını toprağa verenlerin ortak görüşü ise firarileri ailelerinin maddi güçlerinden yararlanarak sakladığı ve adalete teslim etmediği yönünde.

Haberin Devamı

‘On’a kızgın değilim’

Fatih Öztürkler’in babası Harun Öztürkler, “Oğlumu bıçaklayan Mert Zülfükar yurtdışına kaçırıldı bunu biliyoruz. 19 yaşındaki kalp hastası bir çocuk tek başına bir şey yapmaz. Ailesinin yardım ve desteği ile bu çocuk saklanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde paran varsa yaşıyorsun, yoksa sürünürsün.”

Mehmet Emin Kaya’yı ağabeyi Cengiz Kaya tek beklentilerinin zanlı Murathan Öztürk’ün bir an önce teslim edilmesi olduğunu söyledi. Ağabey Kaya, “Murathan’a kızgın değilim. Kızgınlığım 2 ay olmasına rağmen bu çocuğu saklayan avukata ve aileye. Kimse devletten üstün olmamalı. Paramız var, gücümüz var. Her şeyi paramız ve gücümüzle yaparız havasındalar bu insanlar” diye konuştu.

Ailelere para teklif edildi
Ömer Fatih Öztürkler’in babası Harun Öztürkler artık adalete güveninin kalmadığını söylüyor. Baba Öztürkler oğlunun ölümün ardından aracıların gelip, kendilerine para teklif edip şikâyetçi olmamalarını ve barış talebinde bulunduklarını belirterek, “Bizler defalarca çocuklarının teslim edilmesi yönünde çağrıda bulunduk. Bu süre içerisin de adaletten de ses gelmedi” dedi.
Cengiz Kaya da, “Bizim acımız henüz taze iken bu insanlar çocuklarını teslim etmek yerine, bize aracılar yoluyla şikâyetçi olmamamızı söyleyip 300 bin TL teklif ettiler” dedi. Kimliği bilindiği halde 59 gündür süpheliden herhangi bir haber olmadığını ifade eden Cengiz Kaya, “Bu durumda bizim adalete olan inancımız artık sıfır bile değil, eksilere kadar indi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yazarlar