Ankara 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19.05.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

KOCAELİ (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gölcük, Karamürsel ve Darıca ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Gölcük'te, Anıtpark'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anıtpark'taki çelenk sunumunun ardından Gölcük Fen Lisesi bahçesinde Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Gölcük Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz'ın da katılımıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Okul baş müdür yardımcısı Semih Çapa'nın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, yöresel halk oyunları ve çeşitli spor gösterileri yapıldı.

Program, 19 Mayıs'a ilişkin kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

- Karamürsel

Karamürsel'deki tören, Karamürsel Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Çetin Yıldız'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yıldız, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Buradaki törenin ardından 100. Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel halk oyunu gösterileri sahnelendi.

Program, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ile Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alanlara ödüllerini vermesiyle sona erdi.

- Darıca

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Darıca'da da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Darıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Tatoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının umutları canlandıran, milletin kaderini değiştiren ve yolunu aydınlatan tarihi bir adım olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Tatoğlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiir okunarak, halk oyunları ve spor gösterileri sergilendi.

Törene, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Belediye Başkan Yardımcı Metin Söylemez, Darıca AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.