Teknoloji 1946 Senesine Yolculuğa Hazır Mısınız?

1946 Senesine Yolculuğa Hazır Mısınız?

06.03.2015 - 11:52 | Son Güncellenme:

1981 yılında yapılan Castleto Wolfenstein, döneminin efsane oyunları arasına girmiş; sonuncusu MS-DOS işletim sistemi için 1992 senesinde yapılan Spear of Destiny ile oyun, son kez oyuncularla buluşmuştu.

1946 Senesine Yolculuğa Hazır Mısınız

2001 yılında Return to Castle: Wolfenstein ile seri yeniden canlandırıldı. Daha sonra ardıllarından büyük bir eksikle doğan Wolfenstein: The New Order geldi. Şimdi de seriye, yeni Wolfenstein: TheOld Blood ekleniyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda Türkçe yaması da yayınlanmış olan WolfensteinThe New Order, alternatif bir dünyada, 1960’ların Avrupa’sında geçiyordu. Oyunda, Almanya ve Naziler İkinci Dünya Savaşı’nı kazanıyor; biz de çaresiz, William “B.J.” Blazkowicz isimli bir ajanı yöneterek dünyayı ele geçirmeye çalışan Nazi güçlerine karşı savaşıyorduk. Fakat bu, Almanya için hassas bir konuydu (Almanya’da oyunlarda Nazi sembolleri, Nazi selamları ve imajları kullanılması yasak). Bu yüzden de oyunun Almanya versiyonunda, sansürle karışık değişiklikler yapılmıştı. Mesela Nazilerin ünlü sembolü “Svastika“, yerini Wolfenstein’ın logosuna bırakmış; kutularda, kol bantlarında, robotların üzerinde vs. hiçbir şekilde Nazi sembolü, “SS” sembolü veya benzer bir şey görememişti oyuncular.
Wolfenstein: TheOld Blood ise, bizleri The New Order’ın yaklaşık 15 yıl öncesine götürüyor. 1946 yıllarında geçecek olan oyunda, B.J. Blazkowicz’in Bavyera’daki zorlu görevlerine yardımcı olacağız. 2 Bölümden oluşacak olan Wolfenstein: TheOldBlood’ın ilk bölümünde, Wolfenstein Kalesi’ni daha yakından inceleyeceğiz. Ayrıca General Deathshead’de, ç

Haberin Devamı

lınması gereken koordinatları ulaştırmaya çalışacağız. Oyunun ikinci bölümünde de, antik bir gücü araştıracağmız belirtiliyor.
MachineGames’in geliştireceği Wolfenstein: TheOld Blood, dijital olarak PC, PS4 ve Xbox One platformlarına 5 Mayıs’ta gelecek.