Ekonomi 2.8 milyarlık ‘aslan’ vadisi

2.8 milyarlık ‘aslan’ vadisi

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva’daki arazisi üzerinde hayata geçirilecek ‘Düşler Vadisi Riva’ projesinin tanıtımı yapıldı.

2.8 milyarlık ‘aslan’ vadisi

Emlak Konut GYO güvencesiyle Yılmaz İnşaat tarafından 2.8 milyar liralık yatırımla hayata geçirilecek proje satışa çıktı. 869 bin 362 metrekarelik arsa üzerinde geliştirilen projede kısa bir süre için 1 milyon 69 bin liradan başlayan fiyatlarla satış yapılacak.

Haberin Devamı

1500 villa olacak

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, ‘Düşler Vadisi Riva’ projesinde toplam 1500 villa planlanırken, ilk etapta 509 villada satışa başladıklarını söyledi. Yılmaz, “Projemiz bölgenin gelişmesinde örnek teşkil edecek. Arazinin yapısına uygun bir şekilde konumlandırdığımız villaları yatay bir şekilde tasarladık.

Proje 1 milyon 157 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleşecek olup, 207 bin metrekarelik kısmı orman alanı olacak. Villa fiyatları da 1 milyon 69 bin lira ile 5 milyon lira arasında değişiyor” dedi.

Emlak Konut garantili

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş ise Riva arazisinin değerlendirilmesi konusunda Galatasaray Kulübü ile 2017’de sözleşme imzaladıklarını hatırlatarak, projenin 1 yıl içinde önemli bir yol kat ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Galatasaray Spor Kulübü’ne ait İstanbul Beykoz Riva arazisi ihalesini ilk kazanan ortaklığın belirtilen tarihe kadar sözleşmeyi imzalamamasıyla arazi en uygun ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş’nin olmuştu. Yılmaz İnşaat, 3 milyar 808 milyon lira teklif vermişti.

Devlete de kazandırdık

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ise, Galatasaray’ın değerlerini en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını anlatırken, “Türkiye’de belki de ilk defa bir kulübün arsası üzerine sosyal bir site yapılıyor. Galatasaray, Mecidiyeköy’den Aslantepe’ye geçtiğinde, Mecidiyeköy’de devletimize milyarlarca para kazandırdı” diye konuştu.

Riva’da Galatasaray’ın payının yüzde 80, Emlak Konut GYO’nun ise yüzde 20 olduğunu hatırlatan Cengiz, Emlak Konut ile yaptıkları sözleşme çerçevesinde Riva ve Florya projelerinden en az 1 milyar lira gelir beklediklerini dile getirdi.

2.8 milyarlık ‘aslan’ vadisi

‘Projeyi futbolculara tanıtacağız’

Proje için 3 bin ön talep geldiğini belirten Yılmaz, Galatasaraylı yöneticiler ve futbolculara da tanıtım yapacaklarını ifade etti. Galatasaray Kongre Üyesi olan Yılmaz, bu tanıtım çalışmasının gelecek hafta yapılacağını dile getirdi.