Gündem 2 aylık bebekte meydana gelen değişimler

2 aylık bebekte meydana gelen değişimler

21.04.2018 - 18:19 | Son Güncellenme:

Dünyaya gelmesi ile beraber yavaş yavaş büyüyen bebeğiniz iki aylık oldu. Gelişimi bu süreçte de oldukça hızlı ilerleyecek. İlk kıpırdanmaların ardından yeni heyecanlar sizi bekliyor. Bebeğinizin gelişimini an be an hissedeceğiniz bir dönem başlıyor.

2 aylık bebekte meydana gelen değişimler

2 aylık bebek neler yapar?

Haberin Devamı

2 aylık bebek, ilk ayına göre bu ayını daha rahat atlatacaktır. Gözünü açtığını dünyaya alışma çabaları bu ayda da devam ediyor. Bu ay bebeğinizin oluşacak bazı alışkanlıklarının kendini belli edeceği bir aydır. Bebeğiniz artık sık sık gülmeye başlayacaktır. Ona gösterilen ilgiyi fark edecek boyuta ulaşır. Ve bu ilgiye zaman zaman cevap vermeye çalışır. Gözleri ile etrafı incelemeye başlar. Renkli ve hareketli cisimler dikkatini çekecektir.

2 aylık bebeğinizi kanguruya koymaya başlayabilirsiniz. Artık yatarken ilk ayına oranla tüm vücudunu kaldırmaya çalışacaktır. Aynı zamanda bu aylarda bebeğiniz sık sık kucak isteyecektir. Bebeğiniz bu ayında ilk ayına göre daha az uyuyacaktır. Ancak bu bebekte herhangi bir huzursuzluk oluşturmaz.

Haberin Devamı

2 aylık bebeğin beslenmesi nasıl olmalıdır?

2 aylık bebeğin bu dönemde de en çok ihtiyaç duyduğu şey anne sütüdür. Bu ay ilk aya göre daha fazla emmeye başlayacaktır. Ve emme süresi daha uzun olacaktır. Eğer anne sütü yeterli gelmiyorsa ya da bebek emmiyorsa ilave mamalar verilebilir. Biberona alışan bebeklerin memeyi daha çabuk bıraktıkları tespit edilmiştir. Bebekler ilk ayında 2 saatte bir emme ihtiyacı duyarken, ikinci ayında bu süre 4 saate kadar çıkacaktır.

2 aylık bebek, bu dönemde emmenin ardından sık sık kusabilir. Annenin bebeğini emzirdikten sonra bir süre dik tutması önerilir. Günde en az 5 kere altını ıslatması gerekir. Bu aldığı sıvının yeterli olduğunu gösterir. Altıncı aya kadar bebeğe su verilmesi önerilmez.

2 aylık bebekte meydana gelen değişimler nelerdir?

2 aylık bebek, artık etrafındaki sesleri dinlemeye ve yavaş yavaş tanımaya başlar. Bu dönemde bebeğiniz ile sık sık konuşmanız onun gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Aynı zaman ikinci ay bebeğiniz en sık esnediği dönemdir. Sürekli uykusu varmış gibi gözükür ancak çok sık uyumaz. Müzik çaldığı zaman elleri ve ayaklarını hareket ettirebilir. 2 aylık bebeğin, kolları da iyice güçlenmeye başlar. Parmağınızı daha sıkı tutar. Sürekli etraf ile iletişim kurmaya çalışır. Etrafı izler.

Haberin Devamı

2 aylık bebeğe yapılması gereken aşılar nelerdir?

-Verem aşısı

-Karma aşı

-Pnömokok aşısı

-Rötavirus aşısı