Gündem 2 aylık bir bebeğin gelişimi

2 aylık bir bebeğin gelişimi

26.04.2018 - 11:41 | Son Güncellenme:

Minik bebeğinizle geçirdiğiniz iki ay onu tanımaya başladığınız ilk zamanlardır. Belki de bebeğiniz altı haftalıkken ilk kez gülümsemiştir ya da belki bir ay daha beklemeniz gerekebilir. 2 aylık bebeğinizden görmeyi beklediğiniz gelişmeler hakkında daha detaylı bilgiler aktaralım.

2 aylık bir bebeğin gelişimi

Görüş yeteneği

Haberin Devamı

2. ayda renk farklılıkları bebeğiniz için daha net hâle gelmekte ve bebeğiniz renkler arasında ayrım yapmaya başlamaktadır. Bebeğiniz parlak ana renkleri, bol desenli tasarımları ve şekilleri tercih edecektir. Şu dönemde yüzlerinden yaklaşık 60 cm uzağı görebilmektedirler. Bebeğinize parlak resim ve cisimler göstererek hem onun ilgisini çekmiş olursunuz hem de zihinsel gelişimine katkı sağlarsınız.

İşitme yeteneği

2 aylıkken, bebeklerin işitmesi daha iyi bir dinleyici konumundadır ve daha sık duydukları sesler ile diğerleri arasında ayrım yapabilirler. Bebeğinizle düzenli olarak konuşmak, onu sesinize alıştırmak için harika bir yoldur ve aynı zamanda sesinizin ona tanıdık gelmesi zamanla onu sakinleştirmenin bir yolu hâline gelebilir.

Haberin Devamı

Bebeğinizin motor becerileri

  • Ellerini ve kollarını sallama

2 aylıkken bebeğinizin hareketleri daha orantılı hâle gelmekte ve biraz daha koordine olmaktadır. Yatmaktan ve serbest hareketlerden hoşlanırlar, egzersiz hareketleri bacaklarını güçlendirmeye yardımcı olur. Küçük yumruklarını da heyecanla sallayabilirler.

  • İtme ve yuvarlanma

Bebeğinizin yüz üstü ya da sırt üstü yatarken kısa dönemler boyunca kafalarını tutmak için yeterli boyun kas gücü olabilir, ancak uzun sürmeyebilir. Bebeğinizin artık dönebilmek için yeterince güçlü olduğunu görebilirsiniz. Bu durum onun yerden yüksek ve dönerek düşebileceği yerlerden uzak tutma anlamına gelmektedir.

  • Kavrama

Bebeğiniz kavrayıcı bir refleksle doğmuştur, ancak henüz kavradığı şeyleri nasıl bırakacağını bilmemektedir, bu yüzden uzun saçlı iseniz ağrılı anlar için daha iyi hazırlanmalısınız.

Diğer 2 aylık bebek gelişimi

  • Salya

Henüz diş çıkarma söz konusu değildir, ancak tükürük bezleri geliştiği için bebeğinizin daha fazla salya çıkarmaya başladığını fark edebilirsiniz. Bu salya, aslında çok fazla bakteri öldürücü enzim barındırır, bu yüzden onu oyuncaklarına veya etkileşimde olduğu diğer yüzeylere bulaştırması kötü bir şey değildir.

  • Uyku

2 aylıkken bebeğinizin daha uzun zaman bloklarında (5 veya 6 saat) uyumaya başladığını fakat gece yarısı uyanmaya devam ettiğini gözlemleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bebeğinizin iki ayda gelişmesine nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Bebeğinizle konuştuğunuzda, ona bir bakış ile ya da oyun ile söylediklerinize cevap vermesi için zaman verin. Araştırmalar, cevap vermelerine izin veren ebeveynlerin daha önce konuşmayı öğrenen bebekleri olduğunu göstermektedir.

Asılı oyuncaklara vurmaya çalışacaklardır fakat aşırıya kaçmamaya dikkat edilmelidir, 5 ile 10 dakikalık bir oyun seansı yeterlidir.

Öneriler

Farklı müzik türlerini özellikle sakin olanları çalmayı deneyin ve bebeğinizin hareketlerini izleyin ve. Eğer daha sakin müzikler açarsanız bebeğinizi daha sakin ve dinlenmiş olarak görebilirsiniz.