Gündem 2 bin 270 rakımlı tepede kutlama

2 bin 270 rakımlı tepede kutlama

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, yeni görevlerini kutlamak için teröristlerin “Türk askerinin giremeyeceğini” iddia ettiği 2 bin 270 rakımlı Dağbaşı’nı seçti. Akar, “Süre süpüre bu alçak teröristleri hudutlarımızın dışına attık” açıklamasında bulundu

2 bin 270 rakımlı tepede kutlama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, yeni görevlerini sınırın sıfır noktasında Mehmetçikle birlikte kutladı. Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile önceki akşam uçakla Hakkari’ye geldi. Akar, Güler ve kuvvet komutanları daha sonra askeri helikopterlerle, teröristlerce “girilemez” olarak nitelendirilen 2 bin 270 rakımlı Dağbaşı Üs Bölgesi’ne gitti.

Haberin Devamı

Yoğun operasyonların ardından temizlenen bölgedeki faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar ve komutanlar, bölücü terör örgütü mensuplarıyla göğüs göğüse çarpışarak büyük bir kahramanlık destanı yazan şehitler için yaptırılan anıtı da ziyaret etti.

Azim ve kararlılık

Üs bölgesinde görevli Mehmetçik’le bir araya gelen Akar, bakanlığa atandığını ve TSK’nın komuta kademesinde de değişiklikler olduğunu anımstarak “Yeni görevlerimize yönelik kutlamayı burada Dağbaşı’nda sizlerle birlikte yapalım istedik” dedi. Mehmetçik’in bölgede çok önemli görevleri yerine getirdiğini, yapılanların her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyleyen Akar, terörle mücadeleye yönelik başlatılan yeni safha kapsamında önemli başarılara imza atıldığını söyledi. Akar şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Geçmiş yıllarda bu bölgelerde teröristler vardı. Çok şükür yukarıdan aşağı süpüre süpüre bu alçak teröristleri hudutlarımızın dışına attık, takibe devam ediyoruz. Gece gündüz, yaz kış, dağ bayır demeden başta FETÖ, PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı terörle mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirilecektir.”

Akar, iyi komşuluk ilişkilerinden yana olduklarını belirterek, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini korumak konusunda en ufak taviz verilmeyeceğini de vurguladı.

Askerlerden her zaman tetikte olmalarını isteyen Akar, “Bizim amacımız, her birinizin vatan görevini, hakkı, namusu, şerefiyle yaptıktan sonra sağ salim sevdiklerinize kavuşmanızı sağlamaktır. Biz, komutanlarınız hepimiz bunu yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrasında Akar ve komutanlar, beraberinde getirdikleri ev yapımı kekleri askerlerle birlikte yedi. Kekleri kesen Akar, üs bölgesi personeli ve komutanlara elleriyle ikram etti.

Gözleri doldu

Akar, üs bölgesinde görevli bazı askerlerin aileleriyle de telefonla görüştü. Dağbaşı Üs Bölgesi Komutanı Binbaşı Ersoy Eray’ın eşiyle konuşan Akar, ailenin iki çocuğunun eğitimlerini sordu. Çocukları başarılarından dolayı tebrik eden Akar, “Babaları burada vatan ve millet için çok üstün şeyler yapıyorlar” dedi. Telefon görüşmesi sırasında gözleri dolan Akar bir erin de eşi ve 4 yaşındaki “Umut” isimli oğluyla telefonda görüştü. Küçük çocuğa babasının selamını ileten Akar, “Baban bir kahraman. Vatan, millet için çok büyük işler yapıyor” diye konuştu.