Ekonomi 2 bin uçak inecek 250 havayolu uçacak

2 bin uçak inecek 250 havayolu uçacak

27.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı’ndan (İYH) 250 havayolu şirketinin uçacağı açıklandı.

2 bin uçak inecek 250 havayolu uçacak

İGA Havalimanları CEO’su Yusuf Akçayoğlu, İYH’den dünyanın farklı noktalarında 350’den fazla destinasyona uçuş yapılacağını belirterek, havalimanının böylece dünyanın en büyük merkezlerinden biri olacağını söyledi. Havalimanı işletme yönetiminin dünyanın farklı noktalarında görüşmelerini sürdürdüğünü dile getiren Akçayoğlu, “Havalimanı, 250 havayolu şirketine hizmet verecek” dedi.

Havalimanının ilk etabını 26 Şubat 2018’e yetiştirmek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını dile getiren Akçayoğlu, terminal binasının kaba inşaatını bir an önce bitirmek istediklerini aktardı. Akçayoğlu, 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etap için yapımı süren terminal binasının 1.3 milyon metrekare olacağını kaydetti.

Akçayoğlu, ilk etap için 6 milyar euro harcanacağını ifade ederek, halihazırda bunun KDV ile 2.4 milyar euro’sunun harcandığını aktardı.

350 destinasyon

Atatürk Havalimanı’nda bayram tatilinin son günü olan 18 Eylül’de bir günde bin 500 uçak iniş kalkışıyla yeni bir rekor kırıldığını hatırlatan Akçayoğlu, “Biz ilk fazı hizmete açtığımızda günde 2 bin uçak iniş kalkış yapabilecek” diye konuştu.
Akçayoğlu, İYH’den dünyanın farklı noktalarında 350’den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirileceğini de belirterek, havalimanının böylece dünyanın en büyük merkezlerinden biri olacağını vurguladı. Havalimanı işletme yönetiminin dünyanın farklı noktalarında görüşmelerini sürdürdüğünü dile getiren Akçayoğlu, “Havalimanı, 250 havayolu şirketine hizmet verecek” dedi.

Haberin Devamı

Kontrol kulesine tasarım ödülü

İYH’nin hava trafik kontrol kulesi tasarımı da Yunanistan’ın başkenti Atina’dan ödülle döndü. 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin kazandığı Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu aldı.