Gündem 2 canlı bombanın kimliği belirlendi

2 canlı bombanın kimliği belirlendi

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı katliamcısı 3 teröristten ikisinin kimliği belirlendi. Rakim Bulgarov ve Vadim Osmanov isimli iki teröristin, saldırı öncesi çöpe attıkları bilgisayar da bulundu

2 canlı bombanın  kimliği belirlendi

Havaalanı saldırısını gerçekleştiren üç teröristten ikisinin kimlikleri tespit edildi. Rakim Bulgarov ve Vadim Osmanov isimli iki teröristin de Rus pasaportu taşıdığı tespit edildi. Teröristlerin saldırı öncesi çöpe attıkları laptop da bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Atatürk Havalimanı’nda 44 kişinin ölümüne, 239 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırılarına ilişkin soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında önceki gün Terörle Mücadele Şube ekipleri, teröristlerin Fatih’te kiraladığı evde arama yapılmış, evde bir pasaport bulunmuştu. Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan bir teröristin evi bu pasaportla kiraladığı, Türkiye’ye de yaklaşık 1 ay önce bu pasaportla giriş yaptığı tespit edilmişti.

Rus pasaportu var

Soruşturma kapsamında diğer teröristlerden birinin Özbek vatandaşı, diğerinin ise Kırgız vatandaşı olduğu belirlenmişti. Dün itibariyle saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin isimleri kesinleşti. İki canlı bombanın Vadim Osmanov ve Rakim Bulgarov olduğu, ikisinin de Rus pasaportuna sahip olduğu ortaya çıktı. Teröristlerin Fatih’te kaldıkları evin de Vadim Osmanov tarafından kiralandığı belirlendi. Osmanov’un pasaportunun fotokopisine emlakçıdan ulaşıldı. Teröristlerin Fatih’teki evden ayrıldıktan sonra çöp konteynerine bir laptop attıkları tespit edilmiş, polis bilgisayarı bulmak için çalışma başlatmıştı. Söz konusu laptop eve yakın bir konteynerde bulundu. İçindeki bilgilerin ortaya çıkmaması için bilgisayarın hard diskinin çivi ile delinerek zarar verildiği öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen bilgisayarı kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Gözaltı sayısı 24

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, havalimanındaki terör saldırısıyla ilgili olarak dün sabah da Başakşehir’deki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, yabancı uyruklu 11 kişi daha gözaltına alındı. Önceki gün gözaltına alınan 13 kişiyle birlikte gözaltı sayısı 24’e yükseldi. Savcılık, ilk gruptaki 13 kişi için ek gözaltı süresi verdi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Yazarlar