Gündem 2 gazeteye terör saldırısı

2 gazeteye terör saldırısı

12.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dün sabaha karşı Bayrampaşa’daki Yenişafak ile Küçükçekmece’deki Akit Medya Grubu binalarına molotoflu ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı siyasiler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı

2 gazeteye terör saldırısı

Yenişafak Gazetesi ile Akit Medya Grubu binaları yüzleri maskeli kişilerin molotoflu ve silahlı saldırısına uğradı. Bayrampaşa’daki Yenişafak Gazetesi ile Küçükçekmece’deki Akit Medya Grubu binalarına dün sabah saat 05.00 sıralarında molotoflu ve silahlı saldırı düzenlendi. Her iki gazeteye de uzun namlulu silahlarla ateş açılırken, oley yerinde fişek kovanları bulundu. Soruşturma başlatan güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Saldırının ardından gazetecilik örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler saldırıyı kınadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine düzenlenen eş zamanlı saldırıya ilişkin, Yeni Şafak gazetesi sahibi Ahmet Albayrak ile Yeni Akit gazetesi sahibi Mustafa Karahasanoğlu’nu arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu basın özgürlüğünü engellemeye yönelik saldırıların faillerinin en kısa sürede bulunmasını istedi. TÜSİAD da saldırıyı kınadığını açıkladı.

Ala: Tedbir vardı
Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala da, İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte Yeni Akit gazetesini ziyaret etti. Saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Ala, “İki kuruluşumuzda da güvenlik birimlerimizin tedbirleri vardı. Ama anlaşılıyor ki, daha fazlasının yapılması gerekiyor. Tedbirleri gözden geçireceğiz. Daha fazlasını alacağız” açıklamasını yaptı.

Yazarlar