Antalya 2. Kaleiçi Old Town Festivali

2. Kaleiçi Old Town Festivali

06.07.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

Antalya Valisi Karaloğlu, festival kapsamında İtalya, Bosna Hersek, Küba, Makedonya, Kıbrıs ve Kosova başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen heyetlerle görüştü Küba'nın Ankara Büyükelçisi Casals: "Bütün Küba'da yılda 4 milyon turist ağırlayabiliyoruz. Turizm üzerine Antalya-Küba arasında önemli ilişkiler, yatırımlar var"

2. Kaleiçi Old Town Festivali

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2. Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında farklı ülkelerden gelen heyetleri kabul etti.

Haberin Devamı

Vali Karaloğlu, İtalya, Bosna Hersek, Küba, Makedonya, Kıbrıs, Kosova başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen ve aralarında, Büyükelçi, konsolos, belediye başkanları, meclis üyeleri ve dernek başkanları da bulunduğu heyetlerle makamında bir süre sohbet etti.

Muratpaşa Belediyesince bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Kaleiçi Old Town Festivali"nin kentin tanıtımı açısından önemli olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, "En önemli sektörümüz turizm ve bu şehri her sene yaklaşık 12 milyon misafirimiz ziyaret ediyor. Antalya, dünyaya açık bir şehir. Kaleiçi'de çok önemli bir değer." dedi.

Antalya'nın dünyaya açık olan yönünün festivalle biraz daha gelişeceğini ifade eden Karaloğlu, festivalde oluşturulacak yeni ilişkilerin alışverişlerin bundan sonraki sürecin iyi yönetilmesine vesile olacağını aktardı.

Haberin Devamı

- "Lüks oteller grubu, Küba'ya yatırım yapacak"

Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals da Küba ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu söyledi.

Özellikle turizm alanında projeler geliştirilebileceğini anlatan Casals, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok özendim, Antalya'nın yılda 12 milyon turist aldığını duymak güzel. Bütün Küba'da 4 milyon turist ağırlayabiliyoruz. Turizm üzerine Antalya-Küba arasında önemli ilişkiler var. Kısa süre içerisinde Antalya'dan lüks oteller grubu, Küba'ya yatırım yapacak, oteller kuracak. O zaman küçük bir Antalya'yı Küba'ya taşımış olacağız."

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise festivallerin güzelliklere vesile olduğuna işaret ederek Kaleiçi Old Town Festivali ile belli bir kültür alışkanlığının oluşmaya başladığını kaydetti.

Ziyarette, Vali Karaloğlu ile heyettekiler karşılıkla hediye alışverişinde bulundu.

Yazarlar