Dünya 2’nci saldırganı da Türkiye ihbar etti

2’nci saldırganı da Türkiye ihbar etti

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki bir kiliseyi basarak rahibi öldüren ve bir kişiyi ağır şekilde yarayan ikinci saldırganın da ismi açıklandı.

2’nci saldırganı da Türkiye ihbar etti

İkinci saldırganın 19 yaşındaki Fransız vatandaşı Abdel Malik Petitjean olduğu belirtildi. Fransız istihbaratının, saldırganı 29 Haziran’da ‘radikal İslamcı’ tanımlamasıyla şüpheliler listesine aldığı belirtildi.
Petitjean’ın da diğer saldırgan Adel Kermiche gibi Türkiye üzerinden Suriye’ye gitmeye çalıştığı belirtildi. Bir güvenlik yetkilisi, Petitjean’ın 10 Haziran’da Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışırken havaalanında tespit edildiğini ve bu durumun Fransız yetkililere bildirildiğini açıkladı. Saldırganın Suriye’ye geçmediği ve sonunda 11 Haziran günü Fransa’ya hareket ettiği belirtildi.
Fransız savcılığı daha önce Kermiche’in 2015 yılında iki kez Suriye’ye geçmeye teşebbüs ettiğini ancak önce Almanya’da, ikinci teşebbüste ise Türkiye’de durdurulduğunu açıklamıştı. Öte yandan IŞİD, iki saldırganın örgüte bağlılık yemini ettiği bir videoyu yayınladı. Görüntülerde, yerde oturan ikili IŞİD bayrağı ile birlikte Ebubekir El Bağdadi’ye bağlılık yemini ediyor.