Gündem 2 yaşında rahim kanseri!

2 yaşında rahim kanseri!

09.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

8 aylıkken rahim kanseri teşhisi konulan ve bir yılda 18 kez kemoterapi ve iki ameliyet geçiren Azeri kızı Firuze tedavisi için yardım bekliyor

2 yaşında rahim kanseri

Genelde yaşlı ve postmenopozal (menopoz sonrası) kadınların hastalığı olan Rahim kanseri, Azerbaycanlı Firuze’yi çok erken yaşta yakaladı. Ramin-Türkan Oruçova çifti, kızları 8 aylıkken Bakü’de bir hastaneye götürdü. Yapılan tetkiklerde Firuze’nin rehim kanseri olduğu ortaya çıktı. 1 yıl içinde 18 kez kemoterapi gören ve 2 kez de ameliyat olan Firuze’yi ailesi, bir akrabalarının tavsiyesiyle tedavi için Almanya’ya götürdü. Şu anda 2 yaşında olan Firuze, yardım bekliyor. Firuze’nin Münih Schwabing Klinikum’unda tedavi gördüğünü belirten Baba Oruçova, “İstanbul’da yaşayan Azeri bir işadamı 50 bin euro bağış yaptı ve toplam 68 bin euro ile Almanya’ya geldik. O para şu anda bitti Türk motosiklet kuruluşu Turkos MC yöneticileri ile tanıştık ve onlar bize sahip çıktı. Allah razı olsun, her şey ile onlar ilgileniyor Kızımız para olmasaşdı ölmüştü” diye konuştu.

Türkler yardım ediyor
Turkos MC için konuşan Levent Çukur ise, yardım kampanyası başlattıklarını ve sürekli hastaneye gittiklerini belirtirken, “160 bin Euro bağış parası toplamaya çalışıyoruz ve şu ana kadar 80 bin 110 Euro toplandı” dedi. Bağışta bulunanlar arasında bölgeden çok sayıda Türk vatandaşı da bulunuyor. Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg’ta oynayan ve Türk eşi olan Aaron Hunt 5 bin Euro ile Firuze’nin sağlığına kavuşması için bağışta bulundu. İki yaşında rahim kanseri olan Firuze için duyarlı kişilerden bağış beklendiği ifade edildi.