Ege 20 milyon'luk yatırım Organize’ye can verecek

20 milyon'luk yatırım Organize’ye can verecek

13.08.2017 - 04:23 | Son Güncellenme:

2005 yılından bu yana havlu radyatör üretiminde faaliyet gösteren Sanpan, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı yeni fabrikayla üretimini ikiye katlayacak

20 milyonluk yatırım Organize’ye can verecek

İsviçreli Zehnder Group AG’nin şirketlerinden Sanpan Isıtma Sistemleri Sanayi ve Ticaret, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 kısımda 20 milyon euro’ya mal olacak yatırımın inşaatı için Sipil Group ile protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Sanpan Genel Müdürü Orçun Özelmas, Manisa’daki yeni yatırımlarıyla üretim kapasitesini artırarak başta Türkiye ihracatının ve istihdamına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ve ayrıca uluslararası platformda firmalarının rekabet gücünü yükseltmeyi arzuladıklarını belirtti. Orçun Özelmas, 2005 yılından bu yana 220 kişilik istihdamla 7 bin metrekare alanda havlupan üretimi yaptıklarını belirtti, 17 bin 500 metrekare olarak planlanan yeni fabrika ile üretimlerini ikiye katlayacaklarını söyledi. Sipil Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuran Bayraktar ise, Türkiye için üretim ekonomisinin önemine değinerek, Manisa OSB’nin nitelikli, kaliteli ve ekonomik altyapı olanaklarının yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli bir çekim merkezi oluşturduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Ekonomiye katkı

Sipil Group’un 33 yıldır Türkiye’nin her köşesinde 200’e yakın endüstriyel tesisin anahtar teslimini yaptığını kaydeden Bayraktar, üretim ekonomisine katkıda bulunmanın gurunu yaşadıklarını vurguladı.