Gündem 200 cesetin çıkarılışını gördüm

200 cesetin çıkarılışını gördüm

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nepal’de yaklaşık 2 bin kişinin hayatını kaybettiği 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından aralarında Türk ve yabancı yolcuların da bulunduğu Türk Hava Yolları’na ait uçak dün akşam Atatürk Havalimanı’na geldi.

200 cesetin çıkarılışını gördüm

Tatil yapmak için eşi Sibel Yazıcı ile Katmandu’da bulunan Dinçer Yazıcı da depremin olduğu gün şehir merkezinde olduklarını anlattı. Yazıcı, “Çok büyük bir gürültüyle bütün o tapınaklar yerle bir olmaya başladı.

‘Öleceğim sandım’
Olay sırasında eşim dördüncü katta bende beşinci kattaydım. Sarsıntı ile birlikte aşağıya koşmaya başladım ve o sırada düşerek dördüncü kata kadar yuvarladım” dedi. Yazıcı o anları şöyle anlattı: “Bir an öleceğimi sandım. Bulunduğum mekânın tüm camları birden kırılmaya başladı. Etraftaki tüm binalar yıkılmaya başladı. Karşımızda bulunan tapınakta 200’e yakın ceset çıkarıldı, ilk defa böyle bir şeye şahit oldum” dedi. Depremden sonra ki geceyi otellerinde geçirdiğini söyleyen Yazıcı, “Kaldığımız otelde herhangi bir hasar yoktu. Çinli turistlerin otelin sağlam olduğuna dair bizi ikna etmesi üzerine geceyi otelde geçirdik fakat sabah kadar uyumadık sürekli sarsıntılar yaşadık.” Yazıcı, Nepal’e acil olarak çadır, battaniye ve su gönderilmesi gerektiğini kaydetti.
Yolculardan Burak Özmıhçı ise şunları söyledi: “Nepal’e 1 haftalığına gezmek için gittim. Deprem anında yoldaydık. Otobüs tam mola verdiği sırada deprem oldu. Dağlık bir bölge orası, kayalar üstümüze düşecek diye korktuk. İlk defa yaşayan çok turist vardı ama biz biraz daha soğukkanlıydık. Bölgeye yardım çok geç ulaştı.” Özmıhçı’nın arkadaşı Gökhan Gerezlioğlu da “Çok fazla bina hasar görmüştü ve çok fazla ölü vardı. Bizde otel kapatıldığı için son geceyi dışarıda geçirdik” dedi.