2 Eylül 2000 Cumartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 SAĞLIK
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 PAZAR SOHBETİ
 MİLLİYET 50. YIL
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Pastanın butiği

Siz bir lezzet tutkunusunuz. Pastalar ve kurabiyelerle de aranız çok iyi. O zaman işte sizin için mükemmel bir adres: Foodie

Berrin HABERVEREN


vit11.jpg        O bir lezzet ustası, Emel Başdoğan. Aslında Emel Hanım’ı hepimiz çok iyi tanıyoruz. O, bizi ekran başına çekip farklı ve pratik tarifler veren “Sen Herşeyi Düşünürsün" programının Emel’i. Emel Başdoğan’ın Ulus’ta bir site içine gizlenmiş çok özel ve güzel bir butik pastanesi var.
       Bu pastanenin adı Foodie. Burada çeşit çeşit kişler, ekmekler, tartlar, kurabiyeler bulmak mümkün.
       Emel Hanım’ın böyle bir yeri açma fikri televizyon programı yaparken de aklındaymış. Aslında Foodie’nin oluşumunda, ‘birşeyi yaparsan iyi yap’ düsturunun büyük etkisi olmuş. Emel Hanım, istediği gibi pastalar bulamayınca, “Madem bulamıyorum, o halde ben yapayım" demiş ve üç yıl önce Foodie’yi açmış.

       Her hikayeye bir pasta
       Foodie iki bölümden oluşuyor. Pastane kısmında Emel Hanım, kendi tabiriyle alışılagelmiş ürünleri özel formülleriyle birleştirerek sunuyor.
       Atölye kısmında ise 10 kişilik bir ekip kişiye özel pastalar hazırlıyor. Bu pastalar için önceden sipariş vermeniz ve öykünüzü anlatmanız gerekiyor. Pastaların hazırlanışı ise üç - dört saat sürüyor.
       Fiyatlara gelince pastalar kişibaşı 1 - 1.5 milyon liraya satılıyor.

       Emel Başdoğan’dan leziz bir tarif
       Yaz Pastası
      
  • 250 gr. un
  • 125 gr. yağ
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • Bir tutam tuz
  • Yoğurt.
           Hepsi karıştırılıp bir tart kalıbının içine dökülerek pişirilir. Daha sonra;
  • 200 gr. kutu beyaz krem peynir
  • 100 gr. krem şanti
  • Bir limon kabuğu rendesi
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
  • Üç yemek kaşığı toz şeker İyice karıştırılır. Soğumuş tart hamurunun arasına döşenir. Üzeri mevsim meyveleri ile süslenir ve servis edilir.
           Not: Mevsim meyvelerinden incir gibi tatlı meyveler kullanılıyorsa şeker kullanılmıyor. Daha az tatlı meyvelerse şeker kullanılabilir.
           Foodie Adres: Güzel Konutlar Sitesi D: 1 - 2 Ulus
           Tel: (0212) 287 45 21 - 265 97 24

  • © 2000 Milliyet