19 Eylül 2001 Çarşamba


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  SERİ İLAN  

 




İhale Yasası’nda anlaşmazlık

     ZÜLFİKAR DOĞAN Ankara

     IMF’ye taahhütler çerçevesinde bu yıl içerisinde çıkartılması öngörülen Devlet İhale Yasası’nın Avrupa Birliği (AB), IMF ve Dünya Bankası uzmanları ile tartışılmasına başlandı. Bayındırlık Bakanlığı’nın hazırladığı tasarı üzerindeki tartışmalarda, ‘Kamu İhale Üst Kurulu’nun yapısı konusunda anlaşmazlık çıktı.
     İhale Yasası’nı AB normlarına uygun hale getirmeyi amaçlayan tasarı üzerinde önceki gün başlayan görüşmelerde Kamu İhale Üst Kurulu’nun "bürokratik bir kurum olması" ile "özerk olması" konusunda çıkan anlaşmazlık henüz giderilemedi.
     Bakanlığın hazırladığı tasarıda, üst kurulun, Maliye ve Bayındırlık bakanlıklarından ikişer üye, DPT ve Hazine gibi ilgili kurumlardan atanacak diğer üyeler ile birlikte toplam yedi üst düzey bürokrattan oluşması öngörülüyor. AB Genel Sekreterliği ve Dünya Bankası ile IMF uzmanları ise üst kurulun ‘özerk olması’, TMMOB, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yapı sigorta kuruluşları gibi sivil mesleki örgütlerin üyelerinden oluşturulmasında direniyor.
     
     Bürokratlar direniyor
     IMF, Dünya Bankası ve AB tarafı, üst düzey bürokratlardan oluşan Yüksek Fen Heyeti’nin de lağvedilmesini istiyor. Ancak Yüksek Fen Heyeti üyeliği sonrasında ‘A grubu müteahhitlik karnesi’ sahibi olan bürokratlar buna karşı çıkıyor. TMB ve AB Genel Sekreterliği, müteahhitlik karnesi yerine, firmaların lisanslarının yapılan işlerin büyüklüğü, istihdam ettikleri teknik eleman sayısı, makine parkı, şirketin mali durumuna göre sınıflandırılmasını, böylece ‘karne ticaretinin’ önlenmesini istiyor.
     
     



 EKONOMİ


TL 2002’de değer kazanacak
Saldırdılar, ama susturamadılar
Herkes bize yabancı
Parayı gözünden vurdular
Dolarda U dönüşü
İhale Yasası’nda anlaşmazlık
Bir günde toparlandılar
AB’ye üyelik için Kıbrıs çözülmeli
Vergiler, ücretin yarısına yaklaştı
Reklamda kule yerine su
IMF heyeti yarın gidiyor
Açığa satıştan kazanmış!
Havaalanlarında teknoloji devrimi
Hükümet aslanlar gibi
‘Türkiye’deki kriz ‘90’ları andırıyor’
‘İçerideki reformlar önemli’
Kuzey Irak’ta kamyon kuyruğu Zaho’ya uzandı
T. Telekom Pakistan’dan vazgeçti
Göltaş Filistin’deki yatırımdan vazgeçti
Borsa Kardemir’i yakın takibe aldı


 SAYFA BAŞI 




© 2001 Milliyet