04 Kasım 2001 Pazar


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  SERİ İLAN  

 




Poyraz, gemiyi karaya çıkarttı

Motoru arızalanan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle karaya vuran Honduras bayraklı geminin personeli tahliye edildi

     GARBİS ÖZATAY İstanbul

     Çatalca açıklarında motoru arızalanan Honduras bayraklı bir kuru yük gemisi, kontrolden çıkarak karaya oturdu. Gemidekilerden biri kadın beş kişi kurtarma ekiplerince tahliye edildi. Kaptan ve dört kişilik mürettebat gemiyi terk etmedi.
     İzmit'ten boş olarak Romanya'nın Köstence Limanı'na giden Honduras bayraklı "Lensk 1" adlı bin 652 grostonluk, 98 metre boyundaki 1967 yılı yapımı kuru yük gemisinin makinesi arızalandı. Karaburun Karacaköy mevkiinin yaklaşık 2.5 mil açığında kontrolden çıkarak sürüklenmeye başlayan geminin kaptanı, yardım çağrısında bulunduktan sonra demir attı. Buna rağmen sürüklenmeyi durduramayan kaptan, acil yardım çağrısını sürdürerek, gemisinin ikiye bölünebileceğini bildirdi. Bunun üzerine Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye botları, geminin 10 kişilik mürettebatını kurtarmak için olay yerine hareket etti.
     
     Teleferik sistemi kuruldu
     Botlar, 7 - 8 kuvvetinde esen sert poyraz nedeniyle gemiye ulaşamadı. Bu sırada Karacaköy ile Kıyıköy arasındaki Evcik Plajı mevkiinde kıyıya 15 metre yakınlaşan gemi karaya oturdu. Gemidekileri kurtarmak için bölgeye gelen cankurtarma ekipleri, teleferik sistemi kurarak, gemide bulunan Rus uyruklu biri kadın beş kişiyi tahliye edip kıyıya çıkardı.
     
     



 GÜNCEL


‘Kızkalesi cesetleri bana konuşacak’
Bir uçak asker, bir uçak silah
Devleti kurtarmak için define avına çıktılar!
5 bin deprem sanığına AF!
Poyraz, gemiyi karaya çıkarttı
İpleri kopan Varyag Ege’de sürükleniyor
Dormen Tiyatrosu neden kapatıldı?
10 BİN GENÇ bilişimde buluşacak
Cevap ve düzeltme hakkı gecikmemeli
‘Siyami Ersek’e el koyacağız’
Uyanıklar, aynı malı sekiz kere sattılar!
Danimarkalı çocuklar
Hoca’ya gülecek

Kitap kurtları işbaşında!
DHKP-C ve PKK parası bloke edildi


 SAYFA BAŞI 





© 2001 Milliyet