26 Mayıs 2002 Pazar


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 




Heykel değil pasta

Lezzet ustası Emel Başdoğan, damak zevkine göre pasta bulamayınca, kolları sıvadı, ortaya tablo gibi pastalar çıktı

     ÜMRAN AVCI İstanbul

     TABELASINDA "Foodie" (İyi lezzete düşkün, yemek kurdu) yazan pastaneden içeriye girip tezgâhtakilere bakınca şaşırmamak elde değil. Kocaman bir keman, örümcek adam ya da sevimli bir köpek. Bunlar bir hafta hatta bazen bir ayda tamamlanabilen pastalar. Bu pastaların yaratıcısı, bir süre öncesine kadar Kanal D’de "Sen Her şeyi Düşünürsün" programında yemek tarifleri veren lezzet ustası Emel Başdoğan...
     BAŞDOĞAN’IN, teslim ederken içinden "Bu pasta nasıl kesilir?" diye geçirdiği pastaların fiyatları kullanılan figürlere göre 30 ile 250 milyon lira arasında değişiyor. Müşterileri arasında Koç’tan, Sabancı’ya büyük holdinglerin patronları var. Başdoğan, "Ancak Foodie’nin müşterilerini zenginler kulübü gibi düşünmeyin. Birçok öğretmen, memur, genç ve orta halli müşterimiz var" diyor.
     



 YAŞAM


Kadın zeki erkeği seçiyor
Babasını kurşunlar onu ‘canavar’ aldı
Çılgın âşık, ev bastı: 3 yaralı
Dev Jumbo havada mı patladı?
Cevahir’den süper otel
Heykel değil pasta
Ünlüler de bir zamanlar çocuktu
Saint Benoit’da pilav günü...


 SAYFA BAŞI 






© 2002 Milliyet