30 Ağustos 2002 Cuma


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 




Ulus Parkı’nda Sunset

Günün her saatinde nefis bir Boğaz manzarasına sahip Sunset "Japon köfteleri" ile meşhur

     Ulus Belediye Parkı günün her saatinde halka açık. Parkın duvarları dibinde belediye iki lokanta binası yaptırdı. Bunları açık artırma ile kiraladı. Tepedeki binada Metin ve Zeynep Fadıllıoğlu, Ulus 29 isimli lokantayı açtı.
     Parkın alt bölümündeki lokantayı ise Barış Tansever isminde, ABD’de eğitim gören bir genç Sunset ismi ile işletiyor. İngilizce Sunset kelimesinin Türkçesi "günbatımı".
     Ulus Parkı’ndan Üsküdar’ı, Topkapı Sarayı’nı, Boğaz Köprüsü’nü ve de güneşin batışını izlemek için illa da bu lokantalara gitmeye lüzum yok... Halkımız para vermeden, hiçbir ödeme yapmadan, parkın yeşillikleri arasındaki banklara oturarak da bu zevkten yararlanma şansına sahip.
     Belediye park içinde yaptırdığı binaları kaba yapımı ile kiraladığından Barış Tansever önemli ölçüde yatırım yaparak binayı lokantaya dönüştürdü. Kapalı bölüm kış aylarında ve kötü havalarda kullanılıyor.
     Şu günlerde masalar bahçeye çıkarılmış. Bahçede modern beyaz tenteler altında, Boğaz manzarasına karşı yemek ve içki servisi yapılıyor. Sunset öğle saatlerinden gece yarısına kadar açık. Öğle yemeklerinde liste fiyatları üzerinden yüzde 20 indirim yapılıyor.
     
     Şimdilerde İstanbul’da Japon köftesi suşi merakı başladı ya... Sunset’in duvar dibindeki uzun Amerikan bar tezgahı da "Sushi Bar" oldu. Tezgahın arkasında Tayland’dan gelen üç yabancı aşçı çiğ deniz ürünlerini, sebzeleri, tuzsuz pirinç lapasına sarıyor, üzerini de zeytinyağlı yaprak dolması yapar gibi yosun yaprağı ile sararak Japon köftesi yapıyor.
     Ben Törkiş tükürük köftesinin (harcına kuru ekmek kırıntısı katılan köfte) meraklısıyım. Japon köftesinden anlamam.
     Ama meraklılarının anlatımına göre Sunset’in Japon köfteleri pek lezzetli imiş.
     Eski Amerikan bar Japon köftesi tezgahı olunca, kapının yanında bir tentenin altına yuvarlak bir bar bölümü yapılmış. Buranın özelliği, günün her saatinde nefis bir Boğaz manzarasına sahip olması. Öğle saatlerinde ve akşam üzerleri genç ve kendini genç hisseden işhanımları, işadamları burayı dolduruyor. Gecenin geç saatlerine kadar da insanlar sohbet için, birbirini görmek, Boğaz manzarası seyretmek için bara geliyor.
     Barmen Nebil Süzer. Barda yerli içkiler 6 milyon liradan, yabancılar 12 milyon liradan başlıyor. Bar mönüsünde şişte köfte, tavuk gibi hafif yiyecekler var. Bunların tabağı da 8-10 milyon lira dolayında.
     Lokanta bölümü yaz-kış ilgi gördüğünden lokantaya gitmeden yer ayırtmakta yarar var. Müşteri ilişkilerinden Kimya Ünal hanım sorumlu. Lokantanın yöneticisi, şefi ise Gazi Akyol. Gazi Akyol deneyimli, müşterilere hizmeti bilen bir servis sorumlusu. Süleyman Şen, İsmail Gökmen, Murat Alıcı, Hakkı Işık, Orhan Metin, Celal Işık ve Tümer Yılmaz da Gazi Akyol’a yardımcı oluyor. Mutfak sorumlusu Hüseyin Arslan.
     Masaların üzerinde rengarenk pahalı Villa Roy-Boash marka kocaman tabaklar. İnsanın yüzüne gülümsüyor.
     Sunset’in orijinal yemeklerinden giriş yemekleri, sarmısaklı ana carpaccio, füme somon, ıspanaklı tortellini, ızgara edilmiş sebze, özgün giriş tabakları... Domatesli mozarella peyniri, yoğurtlu kebap, dürüm kebap, T-bone steak, müşterilere tavsiye edilen tabaklar... Çift kalemli pirzola, Sunset filet, balda sarılmış antrekot ve ızgara dana da hazırlanışı, sunuluşu lezzeti ile tavsiye edilir. Özel tatlısı "apple crisp" adını taşıyor. Bir küçük toprak güveçte tarçınlı elmaları fırınlayıp üzerine dondurma koyuyorlar. Brownie sundea, peynirli pasta, crem brule, çilekli pasta, özel tatlıları. Sunset kahve çeşitleri ile ünlü. Farklı lezzette kahveleri var.
     Sunset’te Kavaklıdere’nin ve Sarafin’in özel kaliteli şaraplarının şişesi 50 milyon lira dolayında.
     Sushi Bar’da hazırlanan Japon köftelerinin tanesi 3-5, çeşitli köftelerden oluşan bir tabağı ise 32 milyon lira.
     Dürüm kebap, yoğurtlu kebap, pazı sarma gibi Türk yemekleri 17 milyon lira, T-bone ızgara gibi et yemekleri ile balıklar 25-30 milyon lira dolayında. Yerli içki alınan bir masada kişi başına yaklaşık 65 milyon lira dolayında hesap geliyor. n
     Adnan Saygun Caddesi, Kireçhane Sokak, No: 2 Ulus / İstanbul.
     Tel: (0212) 287 03 57
     



 PAZAR


"Reina’ya ve Laila’ya gitmek istiyorum"
‘Lezbiyen imajı’nı seçtiler
Tribünün arkası buluşma noktası
Gülben ve Sibel sultanları oynayacak
Zafer Bayramı’nda müzik festivali
Eskiden kullandığı uçağın şimdi maketini yapıyor
‘Yazı’ geldi, kebapçı oldular
Yıldızları öğren, yıldızlı pekiyi al
Nişantaşı’nda bir aşk masalı canlanıyor
Mississippi’li kaplumbağalar çizere ilham verdi
"Que sera sera..."
Ucuz viskinin sonu geliyor
Ulus Parkı’nda Sunset
Güçlü kadın erkeği kızdırır
Hıristiyanlaşma ve misyonerlik
Hüzünlü bir masal
Belediye başkanları gazino patronlarına benzediler
"Toplumda Sanat"


 SAYFA BAŞI 





© 2002 Milliyet