Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 21 Ağustos 2005 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Business    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
"Kurtlar Vadisi"ni "geyik"le kurtaracak

"Kurtlar Vadisi"nden esinlenerek "Geyikler Vadisi" adlı kitabı yazan gazeteci Mehmet Özen: "Kitap dizinin hakkını teslim ediyor ama bir yandan da onunla gırgır geçiyor. Diziyi izleyenler bu kitabı okurken çok gülecek. İzlemeyenler çabalasalar da gülemezler"

ÖZKAN GÜVEN
oguven@milliyet.com.tr

Türkiye'nin yakın tarihine göndermelerin yapıldığı, sevilen kahramanların birbiri ardına hakkın rahmetine kavuştuğu, kan ve gözyaşının oluk oluk aktığı, hatta felsefenin bile zirve yaptığı "Kurtlar Vadisi" dizisi üçüncü sezonunu devirdi. Şimdi herkes beklemede. Milliyet'in internet sitesini hazırlayan ekipten Mehmet Özen "Acaba bundan sonraki bölümlerde neler olacak?" sorusuyla yatıp kalkan izleyicilere önemli bir hizmet verdi. Dizinin yeni bölümlerinde neler olabileceğini anlatan bir kitap yazdı. Ancak kitaptaki olaylar kurtlar yerine geyikler vadisinde geçiyordu.
Mehmet Özen günlük yaşamında bilgisayarı karısından daha çok gören, başını kaldırmadan çalışıp akşamı edenlerden. Doğal olarak ona sorduğum ilk soru "Bu kadar iş güç arasında 'Geyikler Vadisi'ni hangi arada yazdın?" oldu. "Zaten diziyi ilk sezon hiç izlememiştim" diyerek başladı cevap vermeye. "Sonra hasbelkader birkaç bölümünü seyrettim. Temposu hoşuma gidince gittim daha önceki bölümlerin VCD'sini satın aldım. Dizinin aksiyon sahneleri çizgi film Tom ve Jerry tadındaydı. Ama diyaloglar için bayağı kafa patlatıldığı belliydi. Türkiye'de bir şeyler oluyordu ve dizi orada bunu bir şekilde yansıtıyordu. Bu arada Çakır ölmüş, dizinin temposu düşmüş. Arkadaşlarla sürekli 'Kurtlar Vadisi'nin nasıl kurtulacağının geyiğini yapıyoruz. Sonra 'Geyikler Vadisi'ni yazmaya karar verdim. Oturdum, 15 günde yazdım."
Özen 15 günlük sürede sadece iki-üç saat uykuyla işe gelmiş. Kitap yüzünden evde 15 gün boyunca televizyon seyredilmemiş: "Çünkü ben televizyonun bulunduğu odada yazabildiğime karar verdim ve öyle bir kapris yaptım. Karım da dırdır yapmadı."

"Ciddiyette komiklik vardır"
Bu kadar ciddi bir dizinin neresi komik olacak diye düşünebilirsiniz. Ben de bunu düşündüm ve sordum. "Bir şey ne kadar ciddiyse içinde o kadar komik malzeme vardır. Cıvık olan bir şeyden komiklik çıkmaz. 'Kurtlar Vadisi' çok ciddi olduğu için komik. Kitap dizinin hakkını teslim ediyor ama diğer yandan onunla gırgır geçiyor. Diziyi izleyenler kitabı okurken çok gülecek. İzlemeyenler çabalasalar da gülemezler."



KİTAPTAN...

Yeni sezonda neler olabilir?
"Mamafi, otomobilde sıkışan Telif'in öldüğünü görür ve Bolat abisini arar. Telefon yedi-sekiz çalıştan sonra açılır. Cevap veren Bolat'tır. Ama sesi derinden gelmektedir:
- Ağabey, Telif Yenge'yi kaybettik.
- Halt ettiniz Mamafi.
- Kafama sıkayım mı ağabey?
- Tık (*) Mamafi.
- Anlayamadım sözün tam anlaşılmıyor. Yanlışlıkla da sıkmayalım ağabey.
- Ağzımda toprak var Mamafi. Ağzına Mamafi...
- Aş mı eriyorsun ağabey? Ne toprağı?
- Diri diri dömdüler Mamafi. Allah belanı vertin Mamafi. Gurk Mamafi... "

(*) Tık: Sık. Lütfen kitabınızın ayarıyla oynamayınız. Bolat'ın konuşmalarındaki harf hataları ağzında toprak olmasından kaynaklanmaktadır.







PAZAR
"Rüyalarını çekmek için yatağa bile makineyle girerler"
"Buralardan da iyi şarap çıkabileceğini göstermek istedim"
"Kurtlar Vadisi"ni "geyik"le kurtaracak
"Festival işi şirket yönetmekten farksız"
"Bu kitapla dolaşanın rehbere ihtiyacı olmayacak"
Elektrik bas profesörü
Öğrenmek, pişmek ve olmak
"Zarar verilmemesi için nöbet tutuyoruz"
Kalemi daima moda için çalıştı
Taksim'de rüzgar bu terasta esiyor
Sanki bir Ege adası: Datça
Sakıncalı sokaklar
ABD'de resmi dil tartışması
Paris'te işletmeci Bodrum'da şarkıcı
Harem üzerine (1)
Yorgunluğa karşı harekete geçin
Tek taraflı bağlılık bağımlılık değil mi?
Savrukluğun yakıştığı yazar
"Tırı Vırı Şeyler"
Viski kıtlığında yeni seçenekler





Ahmet Turhan Altıner
Yasemin Çongar
ALİ RIZA KARDÜZ
İlber Ortaylı
Taylan Kümeli
Tuba Akyol
Ülkü Tamer
Yalvaç Ural
Mehmet Yalçın

© 2005 Milliyet