Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 08 Ocak 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İki Türk hemşire çöken otelde öldü

Diyanet tarafından Mekke'ye görevli olarak gönderilen ve iki gündür kayıp olan Türk hemşireler Handan Kurtuluş ile Şengül Uzuner'in cesetleri çöken otelin enkazından çıktı

ÖNDER YILMAZ Beypazarı

Diyanet'in hac kafilesiyle görevli olarak Mekke'ye giden ve iki gündür kendilerinden haber alınamayan Ankara Beypazarı Devlet Hastanesi hemşireleri Handan Kurtuluş ile Şengül Uzuner'in, Mekke'de çöken otelde yaşamlarını yitirdikleri ortaya çıktı.
Handan Kurtuluş'un eşi Kamil Kurtuluş, "Öldüğüne inanamıyorum. Onu çok seviyorum, hâlâ dönecek diye bekliyorum" dedi. Eşinin 13 yıllık hemşire olduğunu, çocukları Metehan (11) ve Hamiyet Hande'yi (9) psikolojilerinin bozulmaması için evden uzaklaştırdığını kaydeden Kurtuluş, "Onlara 'Anneniz öldü' diye nasıl anlatırım" dedi. Eşinin hacca gitmeyi çok istediğini vurgulayan Kurtuluş, "Geçen yıl sınavı kazanamayınca hayıflanmıştı. Ama şimdi hiç dönmeyecek" diye konuştu.

'Cenazeyi istedik'
Şengül Uzuner'in bir maden şirketinde çalışan eşi Arif Uzuner ise "Kalbim hep onunla olacak" dedi. Eşinin ilk görevi olduğunu söyleyen Uzuner, şunları kaydetti: "Öğle namazını kıldıktan sonra, dönerken enkaz altında kalmışlar. Otelin içinde değil, yıkılırken orada bulunuyorlarmış. Cenazeyi almak için müracaatta bulunduk. Bize 'imkânsız' dediler. Suudiler cenazeyi vermeyeceklerini belirttiler. Kutsal bir mekânda gömülmesi iyi olur. Benim tek endişem, çocuklar büyüdüklerinde 'Hani annemin mezarı' derlerse ben ne yapacağım? Bunun için cenazeyi Türkiye'ye getirmek istiyorum."
Büşra (10) ve Berat (6) adlı iki çocukları olduğunu söyleyen Uzuner, kızının gelişmelerin farkında olduğunu kaydetti. Büşra gözyaşları içinde, "Annemi çok seviyorum" diyebildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, aileleri arayarak başsağlığı diledi.

Definleri bugüne kaldı
Türk hemşirelerin dün Kabe'de kılınması beklenen cenaze namazı, defin işlemlerinin yetişmemesi nedeniyle bugüne kaldı. Mekke'deki Cenaze törenine yaklaşık 3 milyon hacı adayının katılması bekleniyor.




YAŞAM
Magandaların hedefi oldular
Marmaray'da batık sayısı yediye çıktı
İki Türk hemşire çöken otelde öldü
Yaralıyı 'ölü' diye bıraktılar
Pekin'de ekmek arası Türk döneri
Meme kanserine karşı kahve
Bodrum'da İngilizce yerel gazete
Kayıp köpek için 'fidye' istendi
1 milyon YTL devretti






© 2006 Milliyet