Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 11 Nisan 2006 / Salı  
   Milliyet Online    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
ARINÇ'TAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI:
DTP'ye de gül gönder

Kutlu Doğum Haftası töreninde konuşan Meclis Başkanı Arınç, Erdoğan'dan, bütün siyasi parti liderlerine gül göndermesini istedi. Arınç, "Bu gül demetinden, ambargo koyduğunuz partiyi de ihmal etmeyin" dedi

ANKARA Milliyet


TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hazreti Muhammed'in anıldığı Kutlu Doğum Haftası'nda Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, ambargo uyguladığı DTP'ye gül göndermeye çağırdı.
Arınç, Cumhurbaşkanı Vekili olarak katıldığı, "Kutlu Doğum, Hz.Peygamber'i Anma ve Peygamberlere Saygı Haftası"na ilişkin törende yaptığı konuşmada, Erdoğan'dan şehit Yarbay Alim Yılmaz'ın cenaze töreninden sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başta olmak üzere bütün siyasi parti liderlerine gül göndermesini istedi. Arınç, "Laiklik falan çiğnenmez. Hiçbir endişe etmeden gönderin" diyerek, bunun için milletin temsil edildiği TBMM bahçesinden güllerin tedarik edilebileceğini söyledi. Arınç şöyle dedi:

Bir ricam daha var
"Bugün peygamberimizin doğum günü diyerek verin. Siyasi partiler olarak her gün televizyonlarda en öldürücü darbeyi nasıl vururuz diye ne kadar büyük gayretler içindeyiz. Ben de dahil. Ama peygamber sevgisi hepimizi kucaklıyor. Bir ricam daha var. Bu gül demetinden, kendilerine görüşmemek üzere ambargo koyduğunuz partiyi de ihmal etmeyin. Haklı olsanız bile onlara da gönderin. Siyaseten ambargolar konulabilir, şartlar konabilir. Ama eminim, onlar da peygamber sevgisi dendiği zaman Diyarbakır halklarından farklı değiller. İhtiraslarımızı, hırsımızı, kavgalarımızı, Resulullah aşkı için bir kenara koyalım."
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i Bosna Hersek'e uğurlarken bir gül vermediği için pişman olduğunu kaydeden Arınç, "Keşke ona bir gül verseydim. 'Size uçakta arkadaşlık etsin' deseydim. Cahil kafam, yapamadım. O gülü de 'Merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrine Türk milleti adına koyun' deseydim. Ancak bu fırsat kaçtı. Sayın Başbakan'ım, sizin için fırsat daha kaçmadı" dedi.
Arınç, önceki gece Mevlit Kandili'ni televizyonlardan izlediğini belirterek, bir kanalda televizyon dizilerinin oyuncuları ve çok sayıda sanatçının katıldığı programdan çok etkilendiğini kaydederken gözyaşlarını tutamadı.
İbrahim Tatlıses'i ismini kullanmadan gündeme getiren Arınç, "Yanlışları çok olan bir şovmen vardı. Mahkeme kapılarından eksik olmayan, dövmesi ve sövmeleriyle ünlü Anadolu çocuğu. Bu kişi mevlid-i şerif okudu. İsmail Coşar Hocam alınmasın, onun kadar güzel okudu" dedi. Arınç'ın DTP çağrısını hiç beklemediği anlaşılan Erdoğan, gazetecilerin "Gül gönderecek misiniz?" sorusunu duymamazlıktan geldi.





SİYASET
DTP'ye de gül gönder
Bakanlık yine 'yetkisiz'
Cemil Çiçek: 12 Eylül'e de böyle gelindi
PKK'ya ikinci kınama
Yine Hamas atışması
CHP'den Zapsu önergesi
ABD Elçisi ile CHP'li Elekdağ'ın PKK tartışması






Olay Yaratan Şemdinli İddianamesi (PDF) (DOC)

Taha AKYOL
Gül ve bomba
PEYGAMBER Hz. Muhammed'in kameri takvime göre...
Fikret BİLA
Terör tırmanırken parti gözlüğü takılmaz
Terör tırmanıyor. Şehit cenazeleri sıklaştı. ...
Hasan CEMAL
Başkentte siyasetin kafası karışık!
Başkentte siyasetin kafası karışık, net değil...
Güneri CIVAOĞLU
Uğursuz oyun
ABD ile AKP arasından kara kedi geçti. Bu sür...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet