| 08:10 | 22 Nisan 2006 / Cumartesi |
AKP'li vekilden tartışılacak teklif: ''Ay yıldız'da ay sola baksın''
ANKARA Milliyet
AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, Türk bayrağı dışında, ay-yıldızın kullanımında, ayın açıklığının sağ değil, sol yöne olacak şekilde kullanılması için yasa teklifi verdi.
Akgül, TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklifte, Türk Bayrağı Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi. Teklifte belirtilen standartlarda Türk bayrağı dışında ay-yıldızın kullanımında ayın açıklığının sol yöne doğru olacak şekilde kullanılması öngörülüyor. Akgül, teklifinde nüfus cüzdanı, pasaport ve resmi kurumların amblemlerinde kullanılan bayraklarda ayın sola çevrilebilmesi için geçiş süresi olarak 6 aylık süre tanınmasını da istedi. Yasa teklifinin gerekçesini açıklayan Akgül, "Atatürk, yeni bir devletin doğuşunu simgelemesi açısından ayın doğuşunun hilal olarak bayrakta yer almasını istemiş. Ayın sağa açıklığı batış anıdır, doğuş anı ise sola açık olan halidir. İlk yıllarda sola açık olarak kullanılmış, ancak daha sonra bu değiştirilmiş. Atatürk'ün bu konudaki gerekçesine ben de inanıyorum. O nedenle bayrak dışındaki tüm kullanım alanlarında ayın sola açık olarak kullanılması doğru olacaktır" dedi.
sakınnn... takkiyeciler..kaşınıyorsunuz..kökünüz tek tek kazınıyor yetmiyor.. |
| Senin maasin benim vergimden odeniyor Biz bu milletvekillerine bu tur fuzuli islere kafa yorsunlar diye mi maas oduyoruz. Sayin Aziz Akgul! Senin maasini ben oduyorum, otur efendi gibi memlekete ... |
|
|
|
|
|