Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 17 Haziran 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Elemanlar özel sektöre kaptırıldı, uçacak pilot ve hostes bulunamıyor
THY'de rötar sezonu

Filosundaki uçak sayısı 94'e, uçuş noktası 135'e ulaşan Türk Hava Yolları'nda personel sayısı artmayınca sorunlar peş peşe geldi

SİNAN TOROS İstanbul GÜLÇİN ÜSTÜN Ankara

Havayolu taşımacılığının özel sektöre açılmasının ardından pilot ve yetişmiş kabin ekibini özel havayolu şirketlerine kaptıran Türk Hava Yolları (THY), sefere çıkacak pilot ve hostes bulamıyor.
Yaşanan personel eksikliğine, yaz sezonunda artan uçuş trafiği ve personelin yıllık izinleri de eklenince dün THY'nin yurtiçi ve yurtdışı seferlerinde çok sayıda iptal ve rötar yaşandı. Yolcular ise bu durum karşısında isyan ettiler.
Filodaki uçak sayısı 94'e, uçuş nokta sayısı da 135'e ulaşan THY'de, personel sayısı buna paralel olarak artmayınca sorunlar peş peşe geldi. Dün yapılması planlanan 9 yurtdışı seferde toplam 30 saat rötar yaşandı. Saat 20.05'teki Abu Dabi ile 18.45'teki Bombay seferleri de iptal oldu. THY'nin Kuveyt, Saraybosna, Sofya, Tebriz seferleri, kabin memuru yokluğu nedeniyle iptal edildi. Bakü, Brüksel, Budapeşte, Viyana seferleri de aynı gerekçeyle yaklaşık 5 saatlik rötarlarla gerçekleştirildi. İptal edilen seferler ve rötarlar, THY görevlileri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalara neden oldu.

Öngörülemeyen aksaklık
THY yetkilileri seferlerin iptal olmasına neden olan personel sıkıntısına ilişkin olarak, "Bir süredir personel sıkıntısı yaşıyoruz, ancak bugün ekibimizin görev yapmasının önüne hastalık gibi öngörülemeyen bazı aksaklıklar çıktı" dediler. THY yetkilileri ise, yeni personel alımı gerçekleştirdikleri, ilk etapta 100 olmak üzere haziran sonuna kadar toplam 300 yeni kabin memurunun göreve başlayacağını söyledi.

Konu TBMM'nin gündemine gelmişti

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu geçtiğimiz günlerde TBMM'ye sunduğu soru önergesinde "THY'nin yeni uçuş noktaları açmasıyla birlikte kabin memuru sıkıntısı yaşandığı ve bazı seferlerde rötarlar yaşandığı doğru mu?" diye sormuştu.





GÜNCEL
THY'de rötar sezonu
Ayhan Parlak da serbest bırakıldı
Rum bayrağı tehlikede!
Pamuk davası görülemedi
Restorasyon skandalı
En yüksek oy Pur'a
Yapmamış, canı cehenneme
Marmara Eğitim'de mezuniyet sevinci
Dua uzayınca protokol ıslandı
Van'da otoparka bomba konuldu
Poliste horonlu mezuniyet
'Adonis'in ifadeleri çeviri hatası'
Engelliler sahnede
William Christie'ye ödül
Oğuz Atay Öykü Ödülü
Duvar başkanın annesini ezdi
Bush'a 'Hayatta Kalma El Kitabı'
'Cep' kulesi!






Melih AŞIK
Çankaya yolcusu...
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanında olması ger...
Can Dündar
Benim yaşlarım
İnsan 5 yaşına gelmeden anlıyor; açlığın öldü...
Hasan PULUR
Cumhurbaşkanı tarifi...
BAŞBAKAN Erdoğan, ileride cumhurbaşkanı seçil...
Çetin ALTAN
"Kemanımla sana bir ses verebilseydim eğer"...
Dün sabah saat 6'da elektrikler yine kesildi ...


 2003 yılında neler oldu
 2004 yılında neler oldu

© 2006 Milliyet