Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 13 Eylül 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Otomobil    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Diyarbakır'da patlayan bomba aralarında çocukların da olduğu 7 kişiyi öldürdü
HAİN SALDIRI

Ailelerin dinlenmek için gittiği Koşuyolu Parkı yakınlarında saat 21.00 sıralarında bomba patladı. 17 kişinin yaralandığı saldırıda bir de bebek yaşamını yitirdi

ŞEYHMUS ÇAKAN Diyarbakır DHA

Türk ve Kürt aydınların PKK'ya önkoşulsuz silah bırakma çağrısından 10 saat sonra terör Diyarbakır'da çocukları vurdu. Bağlar semtindeki Koşuyolu Parkı yakınında patlayan bir bomba, ortalığı kan gölüne çevirdi. Patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı. Bazı ajanslar, ölenlerin 5'inin çocuk olduğunu bildirdi.
Polis, güvenlik çemberi oluştururken, durumları ağır olduğu bildirilen yaralılar için sık sık kan anonsları yapıldı.
Ailelerin genellikle akşam saatlerinde dinlenmek için gittiği Bağlar'daki parkta dün akşam 21.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Bombanın infilak etmesiyle ortalık kan gölüne döndü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişi olay yerinde parçalanarak can verdi. Yaralılardan 2'si de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Devlet ve Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi altına alınan 17 kişinin durumunun ise ağır olduğu bildirildi.

AA: 5 çocuk öldü
Patlamadan sonra Diyarbakır Emniyeti alarma geçerken, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerine gelerek görevlileri yönlendirdi. Bomba uzmanlarının yaptığı araştırmada, patlamaya tahrip gücü yüksek, cep telefonu düzenekli bombanın neden olduğu belirlendi.
Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın tarafından yapılan açıklamada da, park yakınında meydana gelen bombalı patlamada yaralananlardan 2'sinin durumunun ciddi olduğu, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Aydın, patlamada ölenler arasında çocukların da bulunduğunu söylerken, bunlardan birinin 1 yaşında olduğunu açıkladı.
Anadolu Ajansı (AA) ve yabancı ajanslar da, bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden 5'inin çocuk olduğunu belirtti.





YAŞAM
Define avcıları tarihi kaleyi yerle bir etti
İnşaat mı yapılacak koruma mı sağlanacak?
MLKP'yi çökerten operasyon
Başbakan'ın sözleri ile Akyol'un çizgileri unutulmayacak
İşte beynin afrodizyakları
HAİN SALDIRI
Kuleler gökyüzüyle birleşti
Van kedilerine ziyaret yasağı
Microsoft Google'ın tahtına göz dikti
Dolandırıcı prense 2 yıl hapis cezası
Mecnur Çolak okuma yazma bilmiyormuş!
Düşen F-16 pilotunun kahramanlığı
Kadın doğum uzmanına 'eş' dayağı!
Yeni vâris 'sükûnet' getirdi...
Cep telefonuyla çok konuşanlara müjde 
7 yaşındaki kıza defalarca tecavüz ettiler
Hayranları öç peşinde!







© 2006 Milliyet