
|
|
|
 |
|
|
Töre cinayetinde tutuklu sayısı 4'e çıktı
Naile'nin yengesi koruma altında
FAHRETTİN GÖK Van DHA
Van'ın Başkale ilçesinde tecavüz sonrası hamile kalan ve bunu ailesinden gizleyen 15 yaşındaki Naile Erdaş'ı doğum yaptıktan sonra aile meclisi kararıyla öldürdüğü iddia edilen ağabeyi Bahri Erdaş henüz yakalanamazken, tutuklananların sayısı 4'e yükseldi. Olayı polise anlatan yengesi koruma altına alındı.
Başkale'de, doğum yaptığı hastaneden geçen cumartesi günü taburcu edilen ve akşam saatlerinde cesedi bulunan Naile Erdaş'ın öldürülmesiyle ilgili olarak babası Mehmet Erdaş, amcası Kerim Erdaş ve dayısı Sabri Erdaş'ın "ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmasının ardından diğer dayısı Zeki Erdaş da gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan Zeki Erdaş önceki akşam adliyeye sevk edildi. Zeki Erdaş, savcılıktaki ifadesinden sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından aynı suçlamayla tutuklandı. Böylece tutuklananların sayısı 4'e yükseldi.
Yürütülen soruşturma kapsamında, ölüm kararının aile meclisi kararıyla alındığını polise anlatan Bahri Erdaş'ın eşi Kadriye Erdaş koruma altına alındı. Kadriye Erdaş'ın, polise, alınan kararın ardından eşi Bahri Erdaş'ın tabancayla Naile Erdaş'ı sokak ortasında öldürdüğünü de söylediği bildirildi.
Cinayeti işlediği iddia edilen Bahri Erdaş'ın yakalanması için polisin başlattığı operasyonlar sürüyor.
Öte yandan, Naile Erdaş'a tecavüz ettiği iddia edilen komşusu A.G. ise polis tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. A.G.'nin durumunun alınan kan örneklerinin sonuçlarının Elazığ Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesinden sonra belli olacağı bildirildi.
Taburcu edildiği gün öldürüldü
Naile Erdaş iki hafta önce şiddetli baş ağrısı şikâyeti üzerine götürüldüğü hastanedeki muayenede hamile olduğu belirlenmişti.
Evli olmadığını ve ailesinin durumu bilmediğini anlayan doktorlar, Naile Erdaş'ın bir süre hastanede kalması gerektiğini söyleyerek yakınlarını evine göndermişti. Bir hafta boyunca tutulduğu hastanede bir erkek çocuk dünyaya getiren Naile Erdaş, geçen cumartesi günü evine gönderilmişti.
Hamile kaldığını annesi Siti Erdaş'a anlatan Naile Erdaş, aynı gün akşam saatlerinde ağabeyi tarafından öldürülmüştü.
|
|
|

|
|