|
 |
|
|
Yatağan'a 1.152 milyon YTL ceza
YILDIZ YAZICIOĞLU Ankara
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, yakınındaki yaşam alanını "kül denizi" bir görünümle tehdit eden Yatağan Termik Santralı hakkında Muğla İl Çevre Orman Müdürlüğü'nün cumhuriyet savcılığına başvuracağını açıkladı. Pepe, "İl müdürlüğümüz bu işletmeye, 6 Haziran'dan bugüne kadar 6 defada toplam 1 milyon 152 bin YTL'lik ceza kesmiştir" dedi.
Santralı, limit hava kirliliği değerlerini aşmaması için sürekli uyardıklarını vurgulayan Pepe, filtre önlemine 9 yıldır geçilememesini, "Malesef Türkiye gerçeği. Ancak yeni Çevre Kanunu ile bunlara hukuki yaptırım uygulayabiliyoruz" sözleriyle değerlendirdi. Pepe "Sizce 9 yıldır filtresiz bir termik santral nasıl çalıştı?" sorusuna "Elbette bunu hoş bulmuyorum.
Ama malesef bugüne kadar sanayi tesislerimizde önlem alınmamıştır. Bunlar ülkemizdeki acı gerçekler olarak karşımıza çıkıyor. Artık bu tesisleri zorlayacağız" yanıtını verdi.
Santralı yakın takipte tuttuklarını da dile getiren Pepe, "Yatağan'a gönderdiğimiz bir mobil hava kirliliği ölçüm istasyonunca sürekli günlük tespitler yapılıyor.
Limit değerleri her aştıklarında mutlaka ceza uygulayacağız ama bununla da yetinmeyeceğiz" dedi.
|
|
|

|