
|
|
|
 |
|
|
Ölüm aylığı almak kolaylaştı
ANKARA Milliyet
Ölüm aylığı bağlanabilmesi için gereken koşulları yumuşatan yasa TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 54 bin 686 vatandaşı ilgilendiren yasaya göre, artık ölüm aylığı bağlanabilmesi için 5 yıllık sigortalılık ve 900 gün prim ödemiş olmak yeterli sayılacak.
Mevcut düzenlemede ise her yıl için 180 gün prim ödeme koşulu bulunuyor.
AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur'un bazı yasalarda değişiklik öngören yasa teklifi tartışmalı geçen birleşimde kabul edildi.
Abdullah Cantimur, Anayasa Mahkemesi'nin konuyla ilgili iptal kararının 18 Ekim'de yürürlüğe girdiğini belirterek, Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası'nın yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2007'ye kadar yasal boşluk oluşmaması amacıyla teklifi hazırlamıştı.
Cumhurbaşkanlığı'nın da onaylaması halinde 18 Ekim 2006 itibariyle yürürlüğe girecek yasadan, bu koşulları taşıyıp da halen ölüm aylığı alamayanlar da başvurularının ardından yararlanabilecek. Ancak, bu durumdakilere geriye dönük toplu ödeme yapılamayacak.
|
|
|

|
|