|
 |
|
|
Erdoğan: Ben Türküm eşim Arap, sıkıntı yok
SEMA EMİROĞLU New York
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, Yunan bir gazetecinin "Kıbrıslı Türklere haklarının verilmesinden söz ediyorsunuz. Siz Kıbrıslı Türklere istediğiniz hakların aynısını Kürtlere vermeye hazır mısınız?" sorusu üzerine, Türkiye'de böyle bir sorunun olmadığını belirterek eşiyle kendisini örnek gösterdi. Başbakan Erdoğan, "Kürtlerin Türkiye'de hak diye bir sorunu yok ki. Ben Türküm, eşim Arap. 29 yıldır evliyiz, bir sıkıntı yok" diye konuştu.
Medeniyetler İttifakı Girişimi'nin Birleşmiş Milletler'deki (BM) toplantısına katılmak için dün New York'a gelen Erdoğan, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve 2007'de Genel Sekreterlik koltuğuna oturacak olan Ban Ki-Moon'la görüştü.
BM'yi eleştirdi
Daha sonra BM binasında bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Güvenlik Konseyi'nin, Annan'ın KKTC üzerindeki izolasyonları kaldırmasını isteyen raporunu 2.5 yıldır ele almamasını eleştirdi.
Erdoğan, adil ve kapsamlı bir çözümün hâlâ BM zemininde bulunabileceğini de vurguladı. AB'nin Kıbrıs'ta çözüme şu ana kadar adil bir şekilde yaklaşmadığını ve 26 Nisan 2004'te kendi vermiş olduğu sözü tutmadığını vurgulayan Erdoğan, serbest ticaretin sağlanması ve izolasyonların kaldırılması halinde kendilerinin de bunun karşılığında gereğini yapacaklarını söyledi.
|
|
|

|