Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 18 Ocak 2007 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Visa: Türkiye yeni fikirde öncü bir pazar

EKONOMİ SERVİSİ

Visa Avrupa Başkanı Peter Ayliffe, Avrupa'daki pazarlarla karşılaştırıldığında Türkiye'nin, yeni fikirlerin ve yeni sistemlerin denenmesinde öncü rolüyle diğerlerinden ayrıldığını dile getirdi.
Visa Avrupa ve Visa Avrupa Türkiye 2006 Mali Yılı sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Ayliffe, Visa'nın Avrupa'daki büyümesinde Türkiye'nin, özellikle kart sayısı itibariyle çok büyük katkısı olduğunu belirtti.
Visa Avrupa'nın yapısı ve işleyişi hakkında da bilgi veren Peter Ayliffe, Visa'nın geçen yılın ekim ayında küresel düzeyde bir yeniden yapılanmadan geçtiğini açıklayarak, Avrupa dışındaki 5 bölgenin birleşerek, halka açılma hazırlığı içinde olduğunu anlattı.
Şirketin 2006 yıl sonu gelirinin 595.1 milyar euro olduğunu açıklayan Ayliffe, Avrupa'da Visa kartla yapılan harcamaların 2006 yılı eylül ayı itibariyle 768 milyar euro ile yüzde 12.6 artış gösterdiğini belirtti.
Alışveriş işlem sayısında ise yüzde 11.7 artış sağlandığına dikkat çeken Ayliffe, tüm tüketici harcamaları içinde Visa ile alışverişin yüzde 10.9 paya sahip olduğunu bildirdi.
Kart sayısı ve alışveriş hacmi alanında yıllık büyümelerin ülkelere göre değerlendirmesini sunan Ayliffe, kart sayısında yüzde 49.3 ile Lüksemburg'un birinci olduğuna, ancak buradaki büyümenin asıl olarak internetteki sanal kartlardan kaynaklandığına işaret etti.

'Türkiye hızlı büyüyor'
Lüksemburg'u Letonya ve Estonya'nın izlediği kart sayısındaki artış oranlarında, Türkiye'nin yüzde 26 ile dördüncü sırayı aldığını açıklayan Ayliffe, şöyle konuştu:
"Lüksemburg'u dışarıda tutacak olursak kart sayısı açısından Türkiye 3'üncü en hızlı büyüyen pazar olarak karşımıza çıkıyor ki büyüme oranı yüzde 23 gibi çok ciddi bir rakam. Şunu da söylemekten çok mutluyum ki geçtiğimiz yıl Türkiye'de bu büyümenin yüzde 76'sı Visa kartlar sayesinde gerçekleşti. Yani fiili rakamlara bakacak olursak, kart sayısında büyüme açısından Türkiye, gerçekten Visa Avrupa'ya en fazla katkı yapan pazar."
Ayliffe, Estonya'nın yüzde 75.1 ile 1'inci olduğu alışveriş hacmindeki büyüme oranlarına bakıldığında ise Türkiye'nin yüzde 26 ile 7'nci sırayı aldığını açıkladı.
Hızlı, güvenli ve küçük ödemeler için ideal bir ödeme aracı olan temassız kartlar konusunda İngiltere'de entegre bir ödeme ve ulaşım kartı geliştirdiklerini söyleyen Visa Avrupa Başkanı Peter Ayliffe, 2007 yılı içinde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı Avrupa ülkeleri için benzer uygulamalara yönelik çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı.






EKONOMİ
Sosyal güvenliğe ikinci erteleme
Esnaf sakin olsun
Sigaraya 'bandrol zammı' geliyor
Aklın gıdasını buldular: Amaze!
Bürokrata Ofer soruşturması hazırlığı
Kadınlar, Yalçındağ'ın adaylığından memnun
Apartmana 'merkezi ısıtma' tartışma yarattı
İlseven, Doğan Grubu Koordinatörü oldu
'Nahum'u toplantıya biz davet ettik'
Ciner'in şirketine tebligat muamması
Visa: Türkiye yeni fikirde öncü bir pazar
Üç bölge pazarı Tofaş'tan sorulacak
'atv' markasına ihalede alıcı çıkmadı
Sayha davasında zamanaşımı endişesi
Hazine hakkında suç duyurusu yapılıyor
Turkcell'e muafiyet iptali
TZOB: Kuraklık izlensin, su konseyi kurulsun
Norveçli 100 bin emekli için Türkiye'de 20 şehir kurulacak
Kurumlar vergisine 'örtülü kazanç' ayarı






Meral TAMER
İstanbul'un sorunu, kural tanımazlık!
Can Dündar, NTV'de ilgiyle izlenen programı "...
Güngör URAS
Geçici işçiler 'sevindiriliyor'
Hükümet kamu kurumları, belediyeler ve KİT'le...
Serpil YILMAZ
Korkmaz Yiğit'in oğlu da mahkemelik
Aman efendim, ne güzel proje, tam da bir Amer...
Yaman TÖRÜNER
2007'de ekonomide ne bekleniyor?
Geçen hafta, Haber Türk'ün ödüllü programı Ba...


© 2006 Milliyet