Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 23 Şubat 2007 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Unakıtan: Gelir vergisi reformu zamana bağlı

Maliye Bakanı Unakıtan, gelir vergisi reformu için Vergi Konseyi'nin özveriyle çalıştığını söyledi

ANKARA AA

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gıdada KDV'nin indirilmesine dönük bir çalışma yapıldığını, ancak bu konudaki değişikliklerin hükümetin tasarrufunda bulunduğunu söyledi.
Unakıtan, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı tarafından düzenlenen 'Ekonomik ve Mali Politikaların Gelir Dağılımına Etkisi, 1980-2005 Türkiye' konulu panele girişi sırasında soruları yanıtladı.
Unakıtan, Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılacak reformun 2008 yılına kaldığı yolundaki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine, daha önce Kurumlar Vergisi Kanunu'nda köklü bir değişiklik yaptıklarına işaret etti.
Kurumlar ve Gelir Vergisi ile Vergi Usul Kanunu'nun vergi sisteminin temel yapıları olduğunu kaydeden Unakıtan, bunların değiştirilmesi için de önemli çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
Bunun da bir zamana bağlı olduğunu ifade eden Unakıtan, "Vergi Konseyi, bu konuda çok sıkı ve özverili bir çalışma yapıyor. Bunun da biraz vakte ihtiyacı var. İlla bir şey yapalım diye alelacele yapma düşüncesinde değiliz" dedi.

'Seçim belirleyici değil'
Vergi kanunlarında yapılacak değişikliklerde seçimin belirleyici bir unsur olmadığını da belirten Bakan Unakıtan, "Ne gerekiyorsa, o çalışmayı yapıyoruz" diye konuştu.
Unakıtan, Tarım Bakanı Mehdi Eker'in gıda maddelerindeki KDV indirimine ilişkin sözlerini hatırlatarak, görüşünü soran bir gazeteciye, "Öyle mi? Bu netleşmedi" dedi.
Vergi politikalarındaki değişikliklerin hükümetin tasarrufunda bulunduğunu belirten Unakıtan, "Biz çalışma yaparız. İlla olacak diye birşey yok" dedi.





EKONOMİ
Hesabını bilmeyene mortgage kredisi yok
Migros, Adana'da 'Yonca'yı topladı
Yabancının gelmesi çok iyi ama bir dengesi de olmalı
Başbakan: Türkiye'de IMF vurguncuları var
Doany: Düzenlemeler herkese uygulansın
Unakıtan: Gelir vergisi reformu zamana bağlı
Kadın girişimciler federasyon kurdu
TMSF, Genç Parti'yi suçladı
Garanti'nin net kârı 1 milyar YTL'yi aştı
Başesgioğlu: Denetlesek 200 bin kişiyi işsiz kalır
En iyi turizm yazarı ödülü Türkmenoğlu'na
JTI sigaraya zam yaptı
Borsa tepki alımıyla yüzde 2.19 yükseldi
Yılmaz: Dövize müdahale söz konusu değil
Master tezlerine Eczacıbaşı desteği






Meral TAMER
Yabancı sermayenin Türk yöneticileri
Yabancı Sermaye Derneği YASED'in Finans Dünya...
Güngör URAS
Konut satışını yasa değil düşük faiz patlatacak
Parası olan için de parası olmayan için de ko...
Serpil YILMAZ
Ayşe Teyze de Hilton'da 5 çayı içecek
Geçen yılın şubat ayında İngiltere merkezli H...


© 2006 Milliyet