Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 02 Mart 2007 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Zor haftalar...

Bence / Fatih Tanfer

İkinci Lig A Kategorisi’nde geçtiğimiz hafta Altay’ın 4-0’lık mağlubiyeti, Karşıyaka’nın ise son sıradaki Sebatspor’la evinde berabere kalması sonrasında İzmir’in Süper Lig’e ilk ikiden direkt takım çıkarma şansı çok azaldı.
Bundan sonrası, ilk 6’da yer alıp, Ekstra Play-Off’tan hedefe ulaşma imkanını zorlamak olacak. Pazartesi günü oynanan Samsunspor-Diyarbakırspor maçının 0-0 sonuçlanması, iki İzmir takımı için de teselli oldu.
''Bundan sonra ne olur'' diye düşünecek olursak, kalan 12 maçta Altay’ın 7 iç saha, 5 deplasman, Karşıyaka’nın 7 dış saha, 5 de iç saha karşılaşması var. Bu arada KSK’nin Mardinspor ile İzmir’de seyircisiz oynayacağını da hatırlatmakta yarar görüyorum.
Altay ve Karşıyaka’nın teknik açıdan eksiklerini kısaca değerlendirebiliriz. Siyah-beyazlılarda;
- Başta defansta yerleşim açısından uyumun tam sağlanamaması büyük handikap. Çok top kaybı yaşanıyor. Tempo düşüyor.
- Orta alanda Merter hariç, karşılaşma boyunca pres yapan oyuncu eksikliği var. Bu da topun Altay’da kalma süresinin azalmasında büyük etken.
- Hücuma etkili pas yapılamıyor. İleri uçtaki oyuncular topla buluşmakta sıkıntı çekiyor.
- Defansla hücum arasında oluşan en az 50 metrelik mesafe yüzünden organize ataklar geliştirilemiyor. Kendi alanından uzun toplarla çıkmaya çalışılıyor, büyük sıkıntı yaşanıyor.
- Orta sahada çok yetenekli oyuncular olmasına rağmen, top genelde Altay takımında görünse de bazen ''bal yapmaz arı'' misali çok yan top oynanıyor.
- Altay’da tempo 90 dakikayaya yayılamıyor. 15 dakikada iniş çıkışlar yaşanıyor.

Canlı, kişilikli, cesur oyun
Karşıyaka’ya gelince;
- Orta saha iyi pres yapıyor, ancak topun aynı ölçüde isabetli kullandığını söylemek mümkün değil.
- KSK’nin orta sahayı daha hızlı geçip, en önemlisi hücumda çoğalması gerekir.
- Gol yollarındaki etkisizlik takımın en büyük sıkıntısı. Bunun için kanat akınları daha etkin olmalı, Sezer Sezgin ve Güngör’ün uygulamaya çalıştığı ters tarafa aktarılan toplara dikkat edilmeli.
- Kapalı defanslara karşı gerekli hamlelerin yapılması şart.
Hem Altay, hem Karşıyaka’nın bence bu kritik noktalarda eksiklerini gözden geçirmesi ve toparlanması başarısını artıracaktır. Ayrıca canlı, kişilikli ve cesur oyunlarını devam ettirmeleri de kuşkusuz ön koşuldur.
Elbette başarı için idari ve teknik anlamda bir çok doğrunun biraraya gelmesi gerekiyor. Hedefe ulaşma yolunda önemli etken de inançtır.
Buna cesareti de eklersek, istenilen hedeflere ulaşmak hem Altay, hem Karşıyaka için hayal değildir.

ege@milliyet.com.tr







EGE
Emeklilik hakkında her şey
Otoyol bağlantısına yeni düzenleme şart
''İzmir yanıyor''
Gecikiyoruz...
Zor haftalar...





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Banu Şen
Deniz Sipahi
Fatih Tanfer

© 2006 Milliyet