
Yaman TÖRÜNER
Çözüm
Ufuk Güldemir
Onunla Show TV'nin başında iken tanıştım. Show TV'yi gezerken, kendimi Merkez Bankası'ndaki "piyasalar odası"nda zannettim. Çünkü, yapılan muhteşem ama çok basitti. Habertürk'ü hayata geçirdiğinde, başarılı olacağından emin olan nadir kişilerden birisiydim. Habertürk'te "Hava Durumu"nun verilme sayısı ve biçimini benim önerilerimle değiştirdi.
Onunla birlikte dans pistinde de oldum, pazarlık masasında da. Toplantılara da katıldım, anlaşma da yaptım. Evine de gittim, sevdikleriyle de tanıştım. Her seferinde ondan öğrendiklerim oldu.
Hiç kimseyi aldatmadı. Habertürk'te olduğum sürelerde, ortamı benimser, bu televizyonu kendimin zannederdim. En önemlisi, profesyonel iken de, patron iken de aynı kişiydi. İyi bir Türk milliyetçisiydi. Hem de sosyalistti. Üstelik, piyasa ekonomisine inanırdı. Aynı, benim gibi.
Bir sırrı paylaşıyorduk
Habertürk'ü sıfırdan kurdu. "Marka"nın yaratılmasını adım adım izledim. Verdiği güven, insanları iknaya yeterdi. Yapacakları kafasındaydı. Nasıl yapılacağını anlatmaz; yapardı. Birçoklarının zor dediği onun için basitti. İmkânsız dedikleri, biraz zamanını alırdı. İş yapar, taraf tutar, buna rağmen düşman kazanmazdı. İnternet haberciliğini dünyada ilk başlatanlardan birisiydi. Türkiye, kimsenin veremeyeceği haberleri Habertürk'ten aldı. Habertürk, Türkiye'de bir ilkti ve uzun süre rakibi olmayacağı anlaşılıyor. Habertürk var oldukça, o da kalacak.
Onunla, birbirimize hiçbir zaman söylemediğimiz bir sırrı paylaşıyorduk. Bu sır, "herkesin çok zor olduğunu düşündüğü bir işin, çok basit olduğunu bilmek ve zorlanmadan yapabilmek"ti. Bütün içtenliğimizle konuşur, düşündüklerimizi açıkça söyler ve karşılıklı eleştirilerimizi yapabilirdik. Birbirimizi hiç kandırmaya çalışmadık. Her zaman çok açık, basit, dobra ve hedefe yönelik olduk.
Olmayacak işleri başarmasını doğal karşılardım. Amerika'dan iyi haberlerle dönünce, amansız hastalığı yeneceğine inanmıştım. Onun her zamanki gibi güçlü olduğunu düşünmek adına son zamanlarda aramadım. O ölmedi. Benim her zamanki yenilikçi, çözümcü, başarılı ve sevecen arkadaşım. Aklıma estikçe, fikir sormak için onu arayacağım.
ytoruner@milliyet.com.tr

