13 Temmuz 2007 / Cuma - 07:00
TÜRKSAT, PKK'ya uydudan müdahale edecek
TÜRKSAT Genel Müdürü Osman Dur, uzaktan kumandayla mayın patlatan teröristlerin kullandığı frekansların belli olduğunu söyledi. GSM baz istasyonlarının bilindiğini, uydudan çalışmaları da kendilerinin izlediğini belirten Dur, "Bu frekansları bozacak frekans göndermek çok rahat" dedi.
ANKARA Milliyet
TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, teröristlerin mayın patlatmakta kullandığı frekanslarla cep telefonlarının belli olduğunu belirterek, "Bu frekansları bozacak frekans göndermek çok rahat" dedi.
Dur, dün gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, uzaktan kumandayla mayın patlatılmasına karşı güvenlik güçlerinin TÜRKSAT’tan bir talebinin olup olmadığı konusunda, Genelkurmay Başkanlığı ile çalışmaları bulunduğunu, ancak ayrıntı veremeyeceğini söyledi. Bozucu frekanslarla mayın patlatmalarının önüne geçilebileceğini vurgulayan Dur, şunları kaydetti:
Çok rahat engellenebilir
"Hangi frekanslarla hangi cep telefonlarını kullandıkları belli. GSM baz istasyonlarını kullanıyorlar. Uydudan çalışanları da biz biliyoruz. O bölgelerde bu frekansları bozacak frekans göndermek çok rahat. Nerelerde iletişim engellenir, bölge iyi tespit edilip, bunlar çok rahat yapılabilir." Bölgelerde frekansların ölçülerek, karıştırma yapılabileceğini belirten Dur, teröristlere karşı havacılık ve uzay teknolojilerinden yararlanmak gerektiğini ifade etti.
Türk uydularına talipler
Dur ayrıca, dünyanın önde gelen Amerika ve Avrupa merkezli ticari uydu operatörleri Intelsat ile Eutelsat'ın, Türk uydularına talip olduğunu açıkladı. Dur, "Eutelsat ve Intelsat bize de talip oldu. İki uydumuz ile 42 derece yörüngeyi istiyorlar. TÜRKSAT 1C ve TÜRKSAT 2A uydularımız var ve ikisini de istiyorlar" dedi.
Eutelsat ve Intelsat’ın Ortadoğu, Orta Asya ve bu bölgedeki Türkiye’nin gücü ve pazarından dolayı 42 derece yörüngesini istediğini belirten Dur, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.
Yorumlar (24) |
Satın!
Yeter ya kimin malını kime satıyorsunuz bizim vergilerimizle almadınız mı bu uyduları ne hakla satarsınız bunların hesabını VE-RE-CEK-Sİ-NİZZZZ!
[09:12 - lafala] yazarın tüm yorumları
Sır
NERDE KALDI. . KARDEŞİM BU DEVLETİN HİÇ DEVLET SIRRI KAVRAMI YOKMU???YAWHU BÖYLE ŞEYLER SÖYLENIRMİ. . . EE BUNU YAPABİLİYODUNUZDA JETONUNUZ YENİMİ DÜŞTÜ. . ...
[09:10 - VOLKAN SOYKAN] yazarın tüm yorumları