23 Temmuz 2007 / Pazartesi - 07:10
Cezaevindeki aday milletvekili seçildi
Resmi olmayan seçim sonuçlarına İstanbul 3. bölgede DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından ve Gebze Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel Meclis’e girecek.
"Bin Umut Adayları" 3. Bölge Sorumlusu Ferhat Tagay, bağımsız milletvekili adayı ve Gebze M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel’in TBMM’ye gireceğinin kesinleştiğini bildirdi.
Tagay, sonuçlara göre, 3. bölgede dördüncü sırada olduklarını belirterek, “Sebahat Tuncel’i rekor bir oyla Meclis’e taşıyoruz" dedi Tuncel, İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda gözaltına alındıktan sonra "PKK örgütüne üye" suçundan . İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanıyordu. İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı olan Sebehat Tuncel'in tahliyesi seçimlerden sonraya kalmıştı.
MAZBATASINI ALIR ALMAZ TAHLİYE OLACAK
İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili seçilmesinin ardından Sebahat Tuncel mazbatasını almasının ardından bunu dosyasına sunacaklarını belirten avukatı Baran Doğan, kesin sonuçların ardından işlemlere başlayacağını açıkladı. Sebahat Tuncel'in milletvekili olması ile yargılaması durdurulacağı gibi zamanaşımı işlemeyecek.
Kelepçeli vekilin dosyası karışık
Şenol AYDIN/GEBZE (Kocaeli), (DHA)
TERÖR örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunurken, bağımsız aday olduğu İstanbul’da milletvekili seçilerek tüm dikkatleri üzerine çeken Sebahat Tuncel’in dosyası oldukça karışık, 1975 Malatya Yazıhan doğumlu olan Sebahat Tuncel, sol görüşlü çiftçi bir ailenin tek kızı. 3 yıl Ankara’da, tutuklanmadan önce ise istanbul Bağcılar’da ikamet ediyor olarak görünüyor. Dosyasında, DEHAP ve DTP’de çeşitli görevlerde bulunduğu belirtiliyor. 5 çocuklu bir ailenin kızı olan Tuncel’in bir kardeşi Azerbeycan’da işçi olarak çalışırken, bir kardeşi de jeoloji mühendisi. Tuncel’in bir erkek kardeşi de birkaç yıl önce ölmüş.
Sebahat Tuncel’in kardeşinin ölüm nedeni kayıtlara intihar olarak geçerken, intihar nedeni örgüt baskısı ve ailevi nedenler olarak gösteriliyor. Ancak devletin resmi kayıtlarında hangisi olduğu yönünde kesin bir bilgi yok.
KUZEY IRAK'TA EĞİTİM GÖRMÜŞ
İstihbarat kaynaklarında Tuncel hakkında çarpıcı bilgiler de yer alıyor. Buna göre Tuncel’in, 1997 yılında PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında askeri ve psikolojik etiğim gördüğü belirtiliyor. Tutuklanmadan önce İstanbul emniyetince PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle defalarca gözaltına alınan Tuncel’in, yıllar önce mahalle arkadaşı Hasan adında bir kişi aracılığıyla PKK ile bağlantı kurduğu kaydediliyor.
İstanbul’dan bağımsız milletvekili seçilen Tuncel, ağırlıklı olarak kadın siyasi mahkumların kaldığı Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde A Koğuşunda kalıyor. Tuncel’in kaldığı 6 kişilik koğuşta, kendisi gibi benzer nitelikle 4 tutuklu bulunuyor.
Yorumlar (24) |
Olsun
Dokunulmazlığını kaldırırsın yeniden yargılar atarsın iceri olur biter bu iş bu kadar basit
[11:15 - SiyahAdam] yazarın tüm yorumları
Vay vatanım
Artık Terör örgütütüde meclise giriyor. Bu vatanın çisi çıkmış. Onca şehidin kemikleri sızlıyordur bu durum karşısında.
[11:14 - ÖZVER ECEVIT] yazarın tüm yorumları