09 Ağustos 2007 / Perşembe - 11:20
Rumlar, petrol arayan Türkiye'yi dikkatle izliyor
Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Vasilis Palmas, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları konusunda, "Kıbrıs Rum yönetiminin egemenlik haklarını çiğneyip çiğnemediğinin tespit edilmesi amacıyla Türkiye’nin hareketlerinin dikkatli biçimde takip edildiğini" söyledi.
Palmas, Rum "Fileleftheros" gazetesine verdiği demeçte, egemenlik haklarının çiğnendiğinin tespit edilmesi durumunda, uluslararası örgütlere başvuruda bulunmaktan çekinilmeyeceğini ifade etti.
Kıbrıs Rum yönetiminin egemenlik haklarının ihlal edildiğini kanıtlayan herhangi bir hareketi şimdiye kadar tespit etmediklerini ifade eden Palmas, KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca’nın "Doğu Akdeniz’de gerilimin artabileceği" şeklindeki açıklamasını da yorumladı. Palmas, uluslararası meşruiyet ve uluslararası deniz hukuku çerçevesinde hareket ettiklerini, bu nedenle Erçakıca’nın dile getirdiği "tehditler ve siyasi mantıksızlığın" kendilerini bağlamadığını ileri sürdü.
Bu arada, Rum "Politis" gazetesi, petrol araştırması için 16 Ağustosa kadar devam edecek ihale sürecine, ABD, Rusya ve Çin’den üç şirketin başvuruda bulunmasının beklendiğini bildirdi.
Yorumlar (8) |
Adamlar arkamızdan iş ceviriyor
biz daha dostluk mesajları veriyoruz
[12:19 - ismael.t.] yazarın tüm yorumları
Bıarkın ya
bunlardan dost mu olur
[12:18 - ismael.t.] yazarın tüm yorumları