Hızlan, doğum gününde 'Mami'sini kaybetti
Hürriyet gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, kendi doğum gününde 87 yaşındaki annesi Fevziye Hanım'ı kaybetmenin hüznünü yaşadıİSTANBUL Milliyet
Hürriyet gazetesi Genel Yayın Danışmanı Doğan Hızlan doğum gününde annesi Fevziye Hızlan'ı kaybetti. Doğan Hızlan, Hürriyet gazetesinde dün yayımlanan röportajında "Mami" dediği annesi ile geçirdiği 70 yılı anlatmıştı. "Annelerle geçen zaman hep eksik kalıyor..." başlığıyla yayımlanan röportajda Hızlan, annesiz kaldığında ne yapacağı sorusuna "Dostlar sağ olsun" diyeceğini belirtmişti.
Ev ve hayat arkadaşı
Hürriyet gazetesi Genel Yayın Danışmanı Doğan Hızlan doğum gününde 70 yıllık ev ve hayat arkadaşı annesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Hızlan'ın 87 yaşındaki annesi Fevziye Hızlan oğlunun Ayşe Arman'a verdiği röportajın okurlara ulaştığı gün tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu.
'Benim hafızam'
Röportajda yarım yüzyıldan daha fazla aynı evde yaşadığı annesinin hastanede olması nedeniyle 70. doğum gününü hüzünlü geçirdiğini anlatan Hızlan'ın üzüntüsü annesinin vefat etmesi nedeniyle daha da perçinlendi. 'Benim hafızam' dediği annesinin Doğan Hızlan oluşundaki katkısını, babasıyla ayrılma nedenini, anne ve teyzeleriyle büyümesinin yaşamına etkisini doğum günü mülakatında anlatan Hızlan bir anlamda bu röportajla da annesine veda etmiş oldu. 'Mamim' dediği annesinden bir gün yoksun kalması durumunda "Dostlar sağ olsun" diyeceğini belirten Hızlan'ın annesine ilişkin, "Bir laf vardır ya, "Artmadıkça yetmez" diye... Öyle... Annelerle geçen zaman hep eksik kalır..." sözleri de Fevziye Hızlan'a oğlunun veda cümleleri oldu.Fevziye Hızlan yarın Teşvikiye Camii'ndeki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

Cafe